Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla artık dijital platformun mağaza alışverişine etkisi daha da arttı. Akıllı telefonlarla yapılan aramalar, araştırmalar artık mağaza içi satın almaları destekler önemli bir unsur haline geldi. Hangimiz bir elektronik markete gittiğimizde, ilgili ürünle ilgili yorumları veya fiyat karşılaştırmalarını telefonumuzdan kontrol etmiyoruz ki?

Bilinçli yerel perakendeciler de artık mağazalarına müşteri çekmek için farklı yöntemler kullanıyor ve dijitale ağırlık veriyorlar. Yapılan çalışmalar mobil tüketicilerin günlük ortalama 2 saat akıllı telefonlarında araştırma yaparak vakit geçirdiklerini gösteriyor. Karar aşamasını bu araştırma süreci etkiliyor ve sonrasında hızlı bir şekilde alışverişi sonlandırıyorlar. Yine yapılan araştırmalardaki ilginç bir istatistiği burada paylaşmakta fayda var, akıllı telefonlarından yerel arama yaptıktan sonraki bir gün içinde kişilerin %50’si arama yaptıkları mekana gidiyor.

Yukarıdaki veriler ışığında; akıllı telefonların perakende mağazalar için bir tehdit değil, aksine kullanılması gereken önemli bir araç olarak düşünülmesi gerekiyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara