Bosch Nesnelerin İnternetine Yeni Çözümler Ekledi

    Teknoloji alanında pek çok dünya devi firmanın üzerinde yeni çalışmalar yaptığı nesnelerin interneti alanında yeni gelişmeler yaşanıyor. Söz konusu alanda her daim adından söz ettirmeyi başaran Bosch 4 farklı çözüm ile yine ön plana çıkmayı başardı. Özellikle otomotiv parça sağlama sektöründe dünya devlerinden biri olan marka, çalışmalarını bu yönde de geliştiriyor.

    Bosch uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve daha güvenli bir yolculuk imkanını geliştirmeyi hedeflediği çalışmasını tamamladı. Artık otomobiller akıllı bağlanma ile donatılabilecek. Otomotiv sektörünün geleceğini de çok yakından ilgilendiren bu özellik sayesinde otomobil sahiplerini otomobillerini bir asistan gibi kullanabilecekler. Automotive Cloud Suite teknolojisi kullanılarak Bosch tarafından geliştirilen bu özellik, artık herkesin aşina olduğu “bulut” sistemini kullanılan araçlara taşıyor da diyebiliriz.

                                                       Automotive Cloud Suite Teknolojisi Nasıl Çalışıyor?

    Teknolojiyi en ham haliyle anlatmak gerekirse, otomobillerin bir ağa bağlı olarak çeşitli özelliklerin kullanılabilir olmasını sağlayacak diyebiliriz. Örneğin yanlış yöne girdiğinizde sizi anında uyaracak. Araç içerisinde herhangi bir arıza meydana geldiğinde, problem kendini somut olarak belli etmeden önce aracınız sizi uyaracak. Bunlar Automotive Cloud Suite teknolojisinin sunduğu özelliklerden sadece birkaçı…

    Otomobillerin arızaları ve tamiri alanında da heyecan uyandıran bir yenilik de söz konusu oluyor. Otomobillerin onarımını çok daha hızlı hale getirmesi beklenen arttırılmış gerçeklik ile otomobillerin adeta röntgeni çekilebilecek. Bu çalışmada da akıllı gözlüklerin kullanılması bekleniyor. Hata kodları belirlenebilecek ve arızanın tespiti kısa sürede yapılabilecek.

    Elbette markanın geliştirdiği çözümler sadece otomotiv sektörü ile ilgili değil. Deepfield Robotics Bosch markanının start-up şirketi. Bu şirket tarım sektöründe kullanılabilecek bazı sensörler geliştirdi. Havanın nemi, toprağın sıcaklık değerleri ölçülebiliyor. Üstelik bu bilgiler çiftçilik ile uğraşan kişilerin cep telefonlarına aktarılıyor.

    Bir diğer çözüm de üretim hatalarını tespit etmeye yönelik oldu. Akıllı vurgulama teknolojisi aracılığı ile geliştirilen bu çalışmada üretim esnasında yapılan bir hatanın anında uyarı mekanizmasına aktarılabilmesini sağlıyor. Üretim firmaları için son derece önemli olan bu özellik zamandan ve paradan hatırı sayılır bir tasarruf elde etme imkanını sunuyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3000 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Adwords Danışmanlık
  • Teknoloji Acquisio + BBM
  • Aylık Bütçeniz 10.000 TL
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara