Apple Makine Öğrenmesi Kapsamındaki Tecrübelerini Aktarmak İçin Blogunu Yayınladı

Dünyanın teknoloji devi olmasının yanı sıra kapalı kutu olarak adlandırılan ve çoğu bilginin asla paylaşmadığı Apple firmasının yapmış olduğu blog yayını oldukça ses getirecek gibi gözüküyor. Makine öğrenmesi ve yapay zekâ alanında yapılan son araştırmaların ve yeniliklerin paylaşılacağı alan olan “ Machine Learning “ blogu Apple tarafından yayına alındı.

Machine Learning  Blogunun İlk Yazısı

Apple tarafından yayına alınan “ Machine Learning “ blogunun ilk yazısı ise firma kendi mühendislerinin dışında araştırmacı, mühendis ve öğrencilerden de soru ve yorumların beklendiğine dair olup, konu ile ilgili olan kişilerin machine-learning@ apple.com adresine gönderebilecekleri ile ilgili oldu.

Sonrasında paylaşılan yazıda ise dil ve içerik detayları ile ilgili olarak bakıldığında konuya hâkim olanların dışında pek anlaşılır olmayan bir dil kullanıldığı göze çarpıyor. Bu anlamda da “ Machine Learning “ blogunun herkesi kapsamı içine alan bir blog olmadığı açıkça anlaşılabilir. Apple tarafından yayına alınan makine öğrenmesi ve yapay zekâ çalışmaları ile ilgili açılan “ Machine Learning “ blogu ile ilgili uzaktan ilgili bir kimse iseniz okuduklarınıza yabancı kalma olasılığınız oldukça yüksek.

İlk paylaşım yazısı olan “ Improving the Realism of Synthetic Images “ başlığını taşıyan yazıda birçok özel grafik, görsel ve GIF gibi birçok format ile desteklenerek konunun anlaşılır olması sağlanmış. Bu alan üzerinde çalışan kişiler için yararlı olabilecek olan bir detay ise Apple mühendislerinin kişisel deneyimlerine dayan ipuçları hakkında da bilgi vermesi sebebi ile oldukça yararlı olacağı düşünülebilir.

Bunun yanı sıra Apple blogunda geliştirilen teknolojilerin firma tarafından ne amaç ile ve nasıl kullanıldığına dair bir bilgi edinmekte imkânsız.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3000 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Adwords Danışmanlık
  • Teknoloji Acquisio + BBM
  • Aylık Bütçeniz 10.000 TL
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara