Akıllı Saatlere İşletim Sistemi Geliyor

    Artık akıllı saatler de bir işletim sistemine sahip olacak. İsviçre’de doğarak tüm dünyada popülerlik kazanan Swatch yaptığı açıklamayla akıllı saatlerin daha fazla ilgi görmeye başlayacağının sinyallerini de vermiş oldu. Marka, akıllı saatler ile çalışan bir işletim sistemi hazırlığı yaptıklarını açıkladı. Ancak kullanım için 2018 yılının sonunu beklemek gerekebilir.

    Swatch bilindiği gibi aralarında Omega, Longines ve Tissot gibi markaların da yer aldığı 18 firmanın sahibi. Dolayısıyla aynı işletim sisteminin bu markalara sahip olan saat modelleri üzerinde de kullanılabilmesi hedefleniyor. Hatta ilk olarak Tissot saatlerin işletim sistemi ile buluşacağı da kesinlik kazandı. Üstelik Swatch tarafından yapılan açıklamada işletim sisteminin diğer üreticilerin de lisanslayabileceği bir formatta olacağı da belirtildi.

    Markanın üzerinde çalıştığı ayrıntılar arasında pil ömrü de bulunuyor. Yani akıllı saatlerin pil ömrünün uzaması ve daha donanımlı bir kullanım şansı sunuyor olmaları, bu ürünleri kullananların yakında kavuşacağı özellikler arasında yer alıyor. Konuya dair açıklama Swatch CEO’su Nick Hayek’ten geldi. Hayek, bu ürünlerin Android ve iOS’tan daha farklı bir işletim sistemine sahip olmaları gerektiğinin altını çizdi. Dolayısıyla telefona entegre bir işletim sistemi beklentisi içerisine girmek doğru olmayacak.

                                                            Akıllı Saat İşletim Sisteminin Uygulama Desteği

    Dolayısıyla bu açıklama ile akıllar da karıştı. Söz konusu işletim sisteminin uygulama desteğinin nasıl olacağı merak konusu haline geldi. Uzmanlar Android Wear ve WatchOS uygulama desteklerinin kullanılması ihtimalini güçlü görüyor. Fakat uygulama desteği diğer markalar için de baştan bu yana sıkıntı olabilmişti. Örneğin Samsung da bu konuda sorun yaşayan markalar arasında yer alıyor. Swatch yaptığı bu açıklama ile ürün piyasasında da hareketlenme yaşanmasını sağlayacak gibi görünüyor. Özellikle Samsung Tizen ve Android Wear’a rakip olabilir.     

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara