Dönüşüm oranlarını elde etmek istiyorsanız ve yükseltmek gibi bir hedefiniz var ise açılış sayfası yani landing page konusuna gereken özeni göstermeniz gerekiyor. Açılış sayfaları ziyaretçilerin sitenize giriş yaptığı ilk sayfalardır. Bu sayfadaki dönüşüm oranlarını artırabilmeniz için ise bazı önemli detaylara dikkat etmelisiniz.

Ziyaretçiler için İlk Saniyeler

Ziyaretçiler sayfanıza geldikleri zaman sitenizde ne kadar süre geçireceklerini belirlerler. İlk birkaç saniye içerisinde ziyaretçilerin dikkatini çekmeyi başaramazsanız ve aradıkları içerikleri ziyaretçilere sunamazsanız kısa bir süre içerisinde ziyaretçilerinizi kaybedersiniz. Bu sebeple, açılış sayfalarınızı düzenlerken mesajlarınızı doğrudan kısa ve net bir şekilde vermelisiniz.

Sayfa Dengesi Yaratmak

Sayfa dengesini yaratabilmek için görsel kullanımına özen göstermelisiniz. Görselinizin ziyaretçilerin dikkatini çekmesi ilk kuraldır. Ancak görsel ile birlikte ziyaretçilerin dikkatini çekebilecek görsel ile uyumlu bir metin oluşturmaya da özen göstermelisiniz. Metinlerinizi oluştururken doğru bilgiler kullanmaya ve mesajlarınızı kısa bir şekilde ziyaretçilere sunmaya özen göstermelisiniz.

Başlık Hazırlamak

Doğru şekilde hazırlanmış metnin en önemli kısmı sayfanın başlığıdır. Ziyaretçilerinizin sayfanızda kalıp kalmayacağı başlığınıza da bağlıdır. Ziyaretçilerin sayfanızda aradıkları şey bulup bulamayacaklarını mutlaka etkileyici bir başlık ile onlara sunun.

Ziyaretçilerin Güvenini Kazanabilmek

Açılış sayfanızı ziyaret eden kişiler için güvenlik de son derece önemlidir. Sayfanızda belirli bir ürün veya hizmeti tanıtıyorsanız, ziyaretçilerin sizin öne çıkardığınız ürün ile ilgili yorumlarınızı dikkate almasını sağlamaya çalışın. Ziyaretçilerin güvenini kazanabilmek için diğer kullanıcıların yorumlarından da faydalanabilirsiniz. Sayfanızda farklı ziyaretçilerin yorumları olduğu zaman yeni ziyaretçileriniz sitenizde daha fazla vakit geçirir ve yorumları okuyarak ürün ve hizmetleriniz hakkında detaylı bilgi sahibi olur. Sayfanızda sitenizin genel anlamda kaliteli ve güvenilir olduğunu vurgulayan içerikler olmasına dikkat etmelisiniz.

Call to Action

Performansınızı yükseltmek istiyorsanız ziyaretçilerinizin aksiyon gerçekleştirmesini sağlamalısınız. Sayfanızda mutlaka ziyaretçilerinizi harekete geçirebilecek call to action ifadelerine yer vermelisiniz. Metinlerin son kısmında ya da bir buton üzerinde kullanabileceğiniz bu ifadeler açılış sayfanızdaki dönüşüm oranlarınızı artırmanızı sağlar. Call to action yapacağınız zaman doğal olmaya da özen göstermelisiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara