2016 İlk Çeyreğinin Kazananları Google ve Facebook 

Online reklamcılık üzerine yapılan araştırmalarda 2016 yılının ilk çeyreğine ait sonuçlar ortaya çıktı. Online reklam gelirlerinin ilk çeyreklik döneminde %85’lik kısmının Facebook ve Google üzerinde olması diğer internet şirketlerinin endişeye kapılmasına yol açıyor.

Sosyal ağ platformlarının yaygınlaşması ve giderek daha da büyük bir popülerlik kazanması artık internet kullanan kişilerin alışkanlıklarını da derinden etkilemeye başlıyor. Yaşanan anlık gelişmeleri telefonlarındaki sosyal ağ uygulamaları üzerinden takip etmekte olan kullanıcılar internet medyasındaki ziyaretçi sayısının düşmesine ve sosyal ağların ziyaretçi sayısının artmasına yol açtı.

2016 yılının ilk çeyreklik dönemine ait olarak yapılan araştırmalarda reklam gelirlerinin büyük bir kısmının Google ve Facebook’a gitmesi internet haber siteleri için büyük bir problem haline gelmiş durumda.

Geçtiğimiz günlerde 15 milyon dolarlık değeri olduğu söylenen ünlü Mashable adlı haber sitesi de son ay içerisinde 30 kişiyi işten çıkartmak zorunda kaldığını belirtti. Sosyal haber ve eğlence sitesi olan Buzzfeed’de yatırımcıların baskından sonra olumsuz olan gelir raporlarını paylaşmak zorunda kaldı.

Yatırım şirketleri arasında yer alan True Ventures’tan Om Malik, önümüzdeki dönemlerde internet şirketlerinin daha zor dönemler geçireceğini söylüyor. Gigaom isimli teknoloji haberi sitesi ile ilgili de açıklama yapan uzmanlar, online reklamcılık gelirlerinin öngörülemez aşamalarda olmasında haber sitelerinin büyük sıkıntılar yaşadıklarını vurguladılar.

Online reklam engelleme araçlarının da giderek artması haber yayımcılığı yapmakta olan siteler için ciddi bir gelir düşüşüne yol açabiliyor. Ancak cep telefonlarının giderek yükselmesi kullanıcıların tamamen Facebook gibi daha pratik ulaşabilecekleri sosyal ağlara yönelmesine yol açmış durumda.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

7500 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Demografi Optimizasyonu
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Hediye Google SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara