Video içerikleri bir hayli popüler olmaya başlayınca YouTube platformuna olan ilgi de artmaya başladı. YouTube üzerinden kanal açarak adını kitlelere duyurmak isteyenler gibi markalarını da YouTube üzerinden tanıtmak isteyen kişiler ortaya çıktı. Durum böyle olunca e-ticaret siteleri için bu platform büyük bir pazar haline gelmiş oldu.

Markalar kendi isimlerini geniş kitlelere duyurarak video reklamlarını rahatlıkla yapabiliyor. Markanıza büyük bir değer katabilecek bu reklamlar sayesinde ürün ve hizmetlerinizi son derece geniş kitlelere yayabilirsiniz. Bahsedilen video reklamları, videoların başında, ortasında ya da sonlarına doğru istediğiniz şekilde kullanılabilir. İyi bir kurgu hazırladığınız takdirde YouTube reklamları sayesinde markanızı büyütmeye başlayabilirsiniz.

YouTube Video Reklam Çeşitleri Nelerdir?

YouTube platformu günde neredeyse 1 milyardan fazla görüntü alıyor. Google YouTube’u devraldığından beri reklam verme kısmı da kolay bir hale geldi. Reklamları özelleştirmek için artık büyük çaba harcamanıza gerek kalmıyor. Fakat yine de bunun için profesyonel destek almanız gerekebilir. Profesyonel bir ekiple çalışırsanız reklam için ayırdığınız bütçenin daha verimli şekilde kullanılabilmesini sağlayabilirsiniz. 

Standart banner reklamları ve zengin medya reklamları olarak kullanılan standart reklamları Google Görüntülü reklamlarına benzer. Afiş reklamlarının nerede gözükmesini istediğiniz belirtmek için konu kategorilerinizi ve anahtar kelimelerinizi kullanarak reklamınızı oluşturabilirsiniz.

Video içi reklamlar ise videoların içerisinde oynatılan özel reklamlardır. Video içi yer paylaşımlı reklamlar, seçili sorgular tarafından hedeflenen mevcut bağlamsal hedefli videoların pop-up’ları olarak ön plana çıkar. Video içi reklamlarındaki temel hedef URL’ler YouTube dışındaki konumlara gidebilir. 

YouTube reklamları için en son tanıtılan True View reklam türü de vardır. Bu reklam türü bütçeniz için son derece uygundur. Reklamm türü sayesinde yalnızca video reklamlarınızı görüntüleyenler için ödeme yapabilirsiniz. Yayın içi video reklamlarınla, izleyiciler videonuzu 30 saniye boyunca izlemez veya videonun sonuna kadar ilerlemezse herhangi bir ödeme yapmanıza gerek kalmaz. Böylelikle, video reklam uzunluklarını denemenize olanak tanıyan 30 saniyeden uzun videolar da tasarlayabilirsiniz. Reklam çalışmalarınızla marka prestijinizi ve bilinirliğinizi en iyi şekilde artırmaya sizler de başlayabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara