Yapay Zeka Yazılımı Erişime Açıldı

Google uzun zamandır üzerinde çalıştığı yapay zeka yazılımını erişime açtı. İnternet trollerine karşı geliştirilen yapay zeka yazılımı bundan böyle tüm geliştiricilere açık olacak. Google uzun zamandır beklenen bu haberi sonunda yazılım geliştiriciler ile paylaştı. Söz konusu yazılım Perspective adını taşıyor ve aşağılayıcı yorumlar, taciz içeren içerikler ve yorumların yönetilmesini otomatize ediyor.

                               Perspective Özellikleri Neler?

Geliştirilen bu yeni yazılım yapay zeka tabanlı olarak hazırlandı. İnternet trollerini doğru bir şekilde tespit edebiliyor ve yapılan testler ile de yazılımın bu noktada beklentileri karşıladığı belirlendi. Aynı zamanda insanlardan yani moderatörlerden çok daha hızlı bir şekilde girişimde bulunabilme özelliğine de sahip. Arama motoru Google’ın Jigsaw birimi tarafınıza bir yıldır üzerinde çalışılan yazılım machine learning destekli. Bloklama listeleri ile kıyaslandığında çok daha doğru bir şekilde çalışabiliyor.

İnternet trollerini bir hayli zorlaması beklenen bu uygulama ilk etapta sadece İngilizce dilinde hazırlandı ve erişime açıldı. Ancak ilgi görmesi durumunda yakın zamanda farklı dillerde de yazılımı edinmek mümkün olabilecek. Bir gün içerisinde binlerce yorum alan web adresleri için yazılımın önemi çok daha büyük. Hatta son derece önemli bir ihtiyacı karşılayacağı da aşikar.

Haber organizasyonları ve bazı yayıncılar tarafından merakla beklenen yazılım Perspective The Guardian, The Economist gibi yayıncılar tarafından kullanılıyor. Yazılımı daha önce test eden ise The New York Times olmuştu. Zira The New York Times kullanmaya başladıktan sonra yazılımın çok daha fazla popülerlik kazandığı da bilinir.

Google yazılımı Twitter ya da Facebook gibi sosyal ağlara da entegre edebilir. Henüz bu yönde bir açıklama gelmedi ancak siber saldırılara inanılmaz düzeyde maruz kalan söz konusu sosyal ağların da yazılıma ihtiyacı var.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

18750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Eticaret Tasarım Paket
  • Kontrol Panel Yönetim
  • Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara