Birçok uygulama hizmetinin yanı sıra Avrupa'nın en büyük sürücüsüz otomobil geliştiricisi olan Yandex, otonom araç teknolojisinde bir ilke daha imza attı. Yandex, uzun süredir üzerinde çalıştığı Rover adını verdiği teslimat robotunu, Moskova'daki şirket merkezinde test amaçlı olarak kullanmaya başladı. Yandex bu aracında geliştirdiği otonom sürüş kabiliyetlerini de test ediyor.

Kabaca küçük bir valiz büyüklüğünde olan ve bir bagaj bölmesi olan Yandex Rover, altı tekerlekli kruvazörü ile sürücüsüz otomobillerin çekirdek teknolojinin bir kısmını kullanıyor. 7.000'den fazla Yandex merkez binası arasında denemeleri devam eden Yandex Rover hareketleri, merkezi bir operatör tarafından izleniyor. Yaya yürüme hızında ilerlemek ve gezinmek için tasarlanan Rover, LİDAR (lazer ve ışık kullanan bir uzaktan algılama teknolojisi) kullandığı için karanlıkta bile çalışabiliyor. Yandex teslimat robotunun farklı hava koşullarında çalışabilmesi ve faaliyetlerine sorunsuz devam etmesi için geliştirme çalışmaları devam ediyor. 

Yandex Rover Günlük Hayata Uygun mu?

Yandex bir blog yazısında şunları yazdı: "Başlangıçta yalnızca Yandex çalışanlarına sunduğumuz gibi, Yandex Rover teslimat robotumuzun mümkün olduğu kadar güvenli, güvenilir ve kullanıcı dostu olmasını sağlamak için önce Yandex ekip üyeleriyle birlikte kullanıyoruz. Gelecekte, Yandex Rover'ı milyonlarca Yandex kullanıcısına nihai teslimatı otomatikleştirerek, ekosistemimizdeki ilgili hizmetlerden malları teslim etmenin etkin ve ekonomik bir yolunu sunmayı öngörüyoruz."

Teknoloji mükemmelleştiğinde, Yandex Rover'ı şirket depolarında kullanmayı ve diğer şirketlere Rover ve benzeri robotları satmayı düşünüyor. Nitekim 2018'in sonunda Yandex, İsrail'de faaliyet göstermek üzere bir lisans anlaşması yaptı ve Haziran 2020'den itibaren ABD merkezli ticari girişimlere başlıyor. Yandex Rover'ın otonom sürüş projesi için önemli bir mihenk taşı olmasını ve ürünü ticari hale getirmesini bekliyor ve takip ediyoruz. Fakat bu insansız küçük nakliye aracının, sokaklarda caddelerde ne kadar güvenli yol alabileceğini merak ediyoruz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara