Dijitalleşen dünya içinde kişi ya da kurumlar kullanıcılara ulaşabilmek adına site kurulumlarına yer açtı. Birçok farklı firma ya da markanın elde ettiği siteler sayesinde tanıtımlar ve pazarlama işlemleri de kolaylıkla gerçekleşmeye başladı. 

Kişisel blog sitelerden firma sitelerine kadar uzanan geniş bir liste yer almaktadır. İhtiyaca uygun özelliklere sahip olan sitenin hazırlanması ve sonrasın yayınlaması akabinde ise site trafiğinin takip edilmesi gerekir. Siteye giriş yapan kullanıcı sayısı ne kadar sitede zaman harcadığı gibi detaylar istenen tanıtım, paylaşım ya da pazarlamanın gerçekleştirilmesinde de etkilidir. 

Sitenizin trafik akışının izlenmesini sağlayan ücretsiz uygulama Yandex Metrica Google tarafından sunulan Analytics gibi çalışmaktadır. Kullanıcı davranışlarından geri dönüşlere kadar birçok ölçümün yapılmasına olanak sunan Yandex Metrica profesyonel bir ölçüm aracı olarak sunulmaktadır. 

Her ne kadar Google Analytics uygulaması kadar popüler olmasa da Yandex Metrica uygulaması aslında Analytics uygulamaya nazaran daha üstün özelliklere sahiptir. 

Yandex Metrica Programı Hangi Bilgilere Ulaşılır?

Kişisel ya da firma sitelerinin kurulumu sonrasında siteye olan kullanıcı girişleri önemli bir değere sahip olur. Ne kadar çok siteye kullanıcı girişi olursa bu sitenin tanıtımı açısında son derece değerlidir. Site trafiğinin ölçülmesi uygulamasından Analytics programı ile aynı içeriği sunan Yandex Metrica belli üstün özellikleri ile Google programından ayrılmaktadır. 

Yandex Metrica programı ile sitenize gelen ziyaretçi sayısını öğrenmenin yanı sıra kullanıcıların hangi sayfalarda gezindikleri bilgisini de edinebilirsiniz. Böylelikle ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken ve en uzun süre kaldıkları yerleri de belirlemeniz mümkün olur. Ticaret ile ilgili olarak hizmet sunan siteler için ayrıca satış raporları da elde edilebilmektedir. 

Sitede ya da sayfalarda geçirilen süreler, hemen çıkma oranları ve dönüşümlere kadar her bir detay elde edilebilir. Sitenizi ziyaret edenlerin yaş ve cinsiyetleri gibi farklı özelliklerini de Yandex Metrica programından edilebilirsiniz. Bunun ile beraber ziyaretçilerin siteye girişte kullandıkları cihaz ve tarayıcı yazılımları da öğrenebilirsiniz. Yandex Metrica programında faydalanarak tüm bu içeriklere sahip olarak site trafik akışınızı ve diğer bilgilere sahip olabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara