İnternet sitenizin açılış hızının yüksek olması sizi birçok konuda avantajlı duruma geçirir. Fakat bunu başarabilmek için web sitenizin optimizasyonunun doğru şekilde yapılması gerekir. İnternet siteniz geç açılmaya başladıysa sıralamalarda geriye düşmeye başlayabilir. 

Açılış hızı yavaş olan sitelerdeki kullanıcılar sitenizi kapatmak ister ve farklı bir siteye geçiş yapar. Web sitesinde yaşanabilecek en ufak bir gecikme dahi kullanıcı trafiğinizin önemli bir kısmının kaybolmasına sebep olur.

Kullanıcıların trafiğinin düşmesi özellikle e-ticaret sektöründe yer alan sitelerdeki satışların düşmesi anlamına gelir. Blog ve haber portalı gibi sitelerde de aynı kayıplardan söz edebilmek mümkündür.

Google, asla ve asla yavaş açılan bir siteyi değerli statüsüne eklemez. Yavaş açılan siteleri tarayacağı zaman diğer sitelere göre biraz daha yüksek bir bütçe harcar. Bu sebeple, hızlı açılmayan sitelerin Google indeksleme oranlarında da düşme söz konusudur. 

Web Sitesinin Geç Açılmasını Engellemek için Neler Yapılmalı?

Web sitesinin geç açılmasını engellemek için ilk olarak profesyonel hosting hizmetlerini incelemelisiniz. Kayıpsız sıkıştırma ve biçimlendirme yöntemleri de hızlı bir açılış için son derece önemlidir.

PNG ve JPEG formatında oluşturduğunuz görselleri ücretsiz profesyonel sıkıştırma araçları vasıtasıyla optimize edebilir ve sitenize optimize edilmiş hallerini yüklemeyi deneyebilirsiniz.

JavaScript ve diğer kodların yerleştirilmesinden dolayı siteniz yavaşlayabilir. Bu kodların mutlaka az kullanılması ve optimize edilmesi gerekir.

301 yönlendirmelerini çok yüksek seviyede kullanıyorsanız web siteniz yavaşlamaya başlayabilir. Az yönlendirme yapmanız sitenin yavaşlamasını engeller. 301 yönlendirmelerini kontrol etmek için SEO araçlarını kullanabilirsiniz. 

Hız Testleri Önemli mi?

Sitenizin dizaynına görsel açıdan şık bir duruş kazandırabilmek için WordPress eklentilerini tercih ediyor olabilirsiniz. Bu eklentileri de çok fazla kullandığınız zaman siteniz yavaş açılmaya başlar.

WordPress eklentilerini kullanmadan önce eklentiye gerçekten ihtiyaç duyup duymadığınızı düşünmelisiniz. İhtiyaç duymadığınız herhangi bir eklentiye sitenizde yer vermemelisiniz. Bu adımları takip ederek iyileştirme çalışmaları yapmaya başlayabilirsiniz. Fakat hangi çalışmaları yapıyor olursanız olun mutlaka düzenli aralıklarla hız testleri yapmalısınız. Ayrıca sitenin genel durumunu da takip etmelisiniz. Yaşadığınız en ufak bir problem açılış hızınızı düşürebilir. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

18750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Eticaret Tasarım Paket
  • Kontrol Panel Yönetim
  • Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara