Twitter’dan Yeni Canlı Yayın Programı

    Sosyal medya son dönemde canlı yayın vizyonu ile tatlı bir rekabet içerisine girdi. Sanal ağda canlı yayın dendiğinde ilk akla gelen platform halen Periscope. Bilmeyenler için belirtelim, Twitter Periscope’un sahibi. Dolayısıyla Twitter da canlı yayın uygulamalarında faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Son olarak yeni bir canlı yayın programı hazırlayan sosyal medya kanalı, bu yeni programın tanıtımını da gerçekleştirdi.

    Canlı yayınları amatörlükten uzaklaştırma hedefi ile hazırlanan yeni program daha profesyonel bir canlı yayın yapabilme imkanını tüm kullanıcılarına sunuyor. Tahmin edebileceğiniz gibi profesyonel kamera ve mikrofon ekipmanları kullanılarak canlı yayın yapılabiliyor ve dolayısıyla yayınlar da hem daha kaliteli bir görüntü ve ses sunuyor hem de daha geniş kitlelerin beğenisini alabiliyor. Bu uygulamanın çeşitli medya platformları tarafından da kullanılabileceğini belirtmeye gerek yok.

    Aslında profesyonel kamera ve mikrofon ekipmanları ile canlı yayın imkanı sunan Periscope Producer servisi vardı. Ancak kullanıcıların da şikayetçi olduğu bir husus vardı. O da Periscope Producer ile Twitter arasındaki bağın bir hayli zayıf olmasıydı. Çeşitli sıkıntılar yaşayan kullanıcılar bu zayıf bağ nedeniyle uygulamadan uzaklaşmıştı. Hatta Twitter’ın bu gelişme üzerine kolları sıvadığı ve yeni bir program geliştirme kararı aldığı belirtiliyor.

                                                           Twitter Canlı Yayın Programı Nasıl Kullanılıyor?

    Telestream, Livestream Switcher ve Wirecast ile entegre bir şekilde kullanılabilecek olan Twitter’ın yeni canlı yayın programı kolay bir menü eşliğinde kullanıma sunuldu. Dolayısıyla ön denemeler yapmanıza hiç gerek kalmadan hızlı ve kolay bir şekilde uygulamayı kullanabileceksiniz. Bu uygulamanın üzerine gözler Facebook’a çevrildi. Çünkü Facebook son dönemde video paylaşımı ve canlı yayınlar ile ön plana çıkma hedefine sahip. Hatta sosyal medya kanalı geçtiğimiz Nisan ayında Facebook Live platformunu tanıtmıştı. Bu uygulama canlı yayın yapılabilmesini sağlıyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara