Twitter’dan Görme Engelliler için Yeni Özellik

Twitter platformu yeni bir özellik ile kullanıcılarının karşına çıktı. Görme engelli olanlar için yapılan yeni görseller ek bir açıklama alanı olarak Twitter’a eklendi. Android ve iOS uygulamaları için yavaş yavaş aktifleşmeye başlayan özelliği gelin birlikte inceyelim.

Yeni gelecek olan özellik sayesinde Android ve iOS kullanıcıları paylaşımlarına görsel yerleştirdikleri zaman bu görsel içeriği farklı açıklama alanlarını da girilebilecek. Böylelikle görme engelli olan Twitter kullanıcıları text-to-speech özellikleri sayesinde görselin içeriğini öğrenebilecekler.

Görsellere eklenecek olan yeni açıklamaların en fazla 420 karakteri destekleyeceği söyleniyor. Tweet içeriğinizi hazırladıktan sonra görselinizi ekleyip kalem ikonuna açıklamanızı yazmanız özelliğin aktif edilebilmesi için yeterli olacak.

Twitter Web Sürümüne de Gelecek

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in #HelloWorld girişimlerinden sonra geliştiricilerden en fazla gelen talebin bu olduğunu açıklaması ise Twitter’ın kullanıcı geri dönüşlerine verdiği önemi bir kez daha gözler önüne seriyor. Kullanıcı değerlendirmelerini dikkate alan Twitter böylelikle görsellere açıklama eklenmesi özelliği sayesinde görme engelli kullanıcıları memnun edebilecek bir özelliği hayata geçirmiş oldu.

Twitter uygulaması mobil cihazlarınızda kurulu ise açtığınız zaman yeni özelliğin otomatik olarak aktif olduğunu görebilirsiniz. Ancak şimdilik Twitter’ın web sürümü için bu tür bir özelliğin söz konusu olmadığını da belirtelim. İlerleyen dönemlerde Twitter’ın görme engelli kullanıcılar için yayınladığı bu özelliğin web sürümüne de entegre edilmesi bekleniyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Animated Gif

1500 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • 3 Ebat Banner Tasarım
  • Banner Reklam Öneriler
  • Ücretsiz Bir Sefer Revizyon
  • 6 Frame Maksimum
  • Aynı Konsept Üzerinden Ebatlara Çoğaltım
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara