Twitter Hesabınızda Organik Erişiminizi Nasıl Artırabilirsiniz?

    Twitter kurucuları tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Twitter ağının sosyal ağ kategorisinden çıkarak daha çok haber uygulama kategorisi içine taşındıkları ile ilgili yapılan açıklama sonrasında pek çok konunun tartışılamaya açıldığı adreste bu imaj pek fazla bir ilgili görmedi.

    “ İşte olup bitenler “ sloganını 2006 yılından beri kullanan ağın aslında ne olarak istediğine dair açık bir belirti teşkil ettiğini söyleyebiliriz. Dünyanın en büyük sosyal ağına sahip olmasa da en geniş haber ağına sahip olan Twitter birçok dünya haberinin takip edilmesine rol oynadı.

    Diğer tüm sosyal platformlarda olduğu gibi bu adreste de markalar organik yani doğal yöntem ile takipçi kazanabilmek için birçok stratejiler geliştiriyor. Platformu çok yakından tanımayan ya da çok kullanmayanlar için organik erişimi arttırmak için operasyonel açıdan bazı konuları bilmeniz ve buna göre uygulamanız gerekir.

                                                             Organik Erişimi Arttırma Yolları

    Organik erişiminizi artırmak için öncelikle mutlaka hashtag ‘lerden faydalanın. Özellikle popüler olan etiketlerden faydalanmanız sizi takip etmeyen fakat hesabınız ile ilgilenme olasılığı oldukça fazla olan kişilere ulaşmanızı sağlayacaktır. Twitter tarafından yapılan açıklamalara göre günden başlığında hashtag olan içerikler diğerlerine göre on altı kat daha fazla retweet alıyor.

    Twitter kullanımında içeriklere video ya da fotoğraf yüklemeniz içeriğin daha fazla ilgi görmesine sebep oluyor. Twitter araştırmasına göre Resim yer alan tweetler 313 kat kadar bir etkileşim alırken videolu içerikler ise 2,5 katı yanıt alıyor. Bu anlamda fotoğraf ve video paylaşımlarının oldukça önemli olduğunun altı çizilirken özellikle videolu içerik paylaşımlarının daha başarı elde ettiği de belirtiliyor.

    Bunun yanı sıra stratejik olarak gözlem yaparak organik olarak erişim ağınızın büyümesi için Twitter Analytics’ ten de yaralanabilirsiniz. En doğru ve en çabuk yoldan hedef kitlenize ulaşmak için hangi içeriğin ne şekilde ve ne zaman oluşturularak paylaşmanız gerektiği Twitter stratejisi planlaması içinde test etmeniz gerekir. Veri sonuçlarınıza göre analiz ederek hangi içerik paylaşımlarınızın etkileşim oranında artış sağladığını gözlemleyerek markanız ile etkileşime geçen hedef kitlenizin beklentilerini de ne olduğunu analiz edebilirsiniz. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara