Türkiye'nin 2017 Yılı İlk Yarısında İnternet Raporu Açıklandı

Gemius tarafından yayınlanan Admonitor Raporu Türkiye’nin de içinde bulunduğu 2017 yılının ilk yarısına ait olan internet raporu açıklandı. Türkiye’nin yanı sıra 12 farklı ülke hakkında da yapılan araştırma raporuna göre bazı tıklanma oranları, en çok kullanılan reklam formatlarının neler olduğu açıklandı.

Rapora Göre Yaş ve Cinsiyet Olarak İnternet Kullanım Dağılımı Nasıl Oldu?

Raporda görülen internet kullanım oranında yaş analizinde ve cinsiyetin yer alması ile birlikte Türkiye’de kullanıcıların yüzde 64,24 ‘ünün erkek ve yüzde 35,76’sının ise kadın olduğu açıklandı. İnternet kullanımında en çok kullanıma sahip olan erkeklerin reklam içeriklerine tıklama oranında da yüksek olması aslında şaşırtan bir sonuç olmadı.

Türkiye baz alındığında internet kullanım yaş oranının dağılımı ise şöyle oldu:

·      15- 24 Yaş Aralığının % 28

·      25- 34 Yaş Aralığının % 25

·      35 – 44 Yaş Aralığının %22

·      45 – 54 Yaş Aralığının %14

Yaş olarak gözlemlendiğinde internet kullanım dağılımında ilk gözlemlenen yaşın ilerlemesi ile birlikte internet kullanım dağılımında yaşanan düşüş oldu.

Yaş Aralığına Göre Reklam Tıklama Oranları Ne Oldu?

Reklam gösterimlerindeki dağılıma bakıldığında ise bu oranlamalarda değişimler gözlemlenebiliyor. Özellikle 15 ve 24 yaş aralığına sahip olan kişilerin reklam gösterimlerine tıklama oranı 35 ve 44 yaş aralığına sahip olanlar ile aynı oranda olmasına karşın 25 ve 34 yaş aralığına sahip olan kişilerin yüzde 26’lık bir oran ile başta olduğu açıklandı. 15 ve 24 yaş aralığına sahip olanlarda yaşanan reklam düşüş oranının genel olarak gelirin düşük olması ile açıklanabildiği belirtilirken bu yaş aralığının genel olarak reklam içerikleri ile pek ilgilenmedikleri ortaya çıktı.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara