Satış Stratejisinde Renklerin Önemi

Sosyal medya platformlarında görsel içerikli paylaşımlar her zaman daha fazla görüntüleniyor ve okunuyor. Görsellerde en fazla dikkat edilen nokta ise renkler oluyor. E-ticaret sayfa tasarımlarında ve optimize edilmiş olan temalarda da renklerin etkili bir şekilde kullanılması pazarlama ve satış açısından büyük bir önem taşıyor.

Renk psikolojisinin e-ticaret sitelerinde uygulanması müşterilerin ziyaretleri esnasında satın alım işlemlerinin daha yüksek oranlara ulaşabilmesini sağlıyor.

E-ticaret için mobil uygulamalar ile birlikte akıllı takılar, beaconlar, fiziksel web ve eddystone platformundan bağımsız olan sanal gerçeklik ürünleri kullanıyor. Tüm bu yöntemleri kullanarak sitenize canlı müşteri desteği de ekleyebilirsiniz. İçerik pazarlama artık eski dönemlere göre kıyaslandığı zaman daha çeşitli bir hale gelmiş durumda. Hal böyle olunca renklerin kullanımı daha da büyük önem kazanıyor.

QuickSprout tarafından yapılan araştırmaya göre, insanlar bir ürün seçerken %90 olarak renklere dikkat ediyorlar. Müşteriler bir ürün satın almadan önce 90 saniye içerisinde mutlaka karar vermiş oluyorlar. Bu 90 saniyelik sürecin 50 saniyesi ise renklerin incelenmesine ayrılıyor.

Erkekler ve Kadınların Sevdiği Renkler Neler?

İnternet sitelerinde yer alan grafikler, görseller, çerçeveler, düğmeler ve açılır menülerin renklerini doğru şekilde güncellemek de işe yarıyor. Örneğin oyuncak satan bir internet sitesine sahipseniz siyah gibi koyu ve karamsar renkleri kullanmaktan uzak durmanız gerekiyor.

Kadınların en fazla mavi rengini sevdiğini de göz önünde bulundurursanız bu bilgiden yola çıkarak sitenizdeki renkleri düzenlemeye başlayabilirsiniz. Ayrıca kadınların büyük bir çoğunluğu kahverengi ve gri renginden de hoşlanmıyorlar.

Erkekler de ise durum biraz daha farklı. Erkekler genellikle yeşil, siyah, turuncu ve kahverengini pek sevmiyorlar. Yapılan araştırmalarda erkeklerin sarı ve mavi rengini sevdikleri söyleniyor. Burada ayrı bir şekilde incelenmesi gereken konu ise sarı rengi oluyor.

Sarı rengi renkler arasında en fazla dikkat çeken renk olarak biliniyor. McDonalds gibi yerlerde de kaygan zemin uyarı levhalarının sarı renkle tasarlanmış olmasının ardında bu durum yatıyor. Mutluluğun ve pozitifliğin rengi olarak görülen sarı rengi stresli insanların stresten arınmasına da yol açabiliyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara