Remarketing yöntemi ile e-ticaret dönüşümlerinin artırılması hedeflenir. Tekrar pazarlama anlamına gelen remarketing, sektör içerisinde gelenekselleşmiş durumlara el atar. Remarketing stratejisi içerisinde en verimli dönüşümün alındığı ‘’Sepetinizde ürün mü unuttunuz?’’ yöntemi vardır.

Ürünlerin favori olarak seçilmesi, ya ve cinsiyet verileriyle birlikte yapılan harmanlama, alışverişin azaldığı dönemlerde devreye girer, bültenler ve push bildirimleriyle satışlar artmaya başlar.

Aranan bir ürünün e-ticaret sitesi içerisinde yer almaması veya stokta biten bir ürünü, site içerisindeki müşterilerinize de, ürünün stoğa gelmesi veya sitede yer almayan ürünün siteye gelmesiyle müşteriye bu durum belirtilir. Remarketing hedefine böylelikle ulaşılır.

Soru Sorulmasının Önemi

Segmentler ile ilgili temel stratejilerin belirlenmesinden sonra cookie bazlı olarak çalışan sistemlerde 3RD yazılımlara biraz ihtiyaç duyulabilir. Bu ihtiyaçlara örnek vermek gerekirse, sitenize yeni müşteri çekebilmek için oyunlaştırılmış pazarlama tekniklerinin de devreye girdiği zamanlarda satışa giden süreçte hızlanmalar öne çıkabilir. 

İnternet üzerinden alışveriş yapacak kişiler, yaşadıkları bazı sorunlar sebebiyle sipariş vermekten vazgeçebilir. Müşterilerin yaşadıkları sorunlar, ürün açıklamalarındaki yetersizlikler, siteye karşı olan güven kaybı gibi sorunlar olabilir. Ayrıca sitenin yavaşlığı ve alışveriş sepetindeki gösterimlerden kaynaklı problemler de yaşanabilir.

Doğru Soruları Doğru Zamanda Sorabilmek

Birçok e-ticaret sitesi tarafından hatalı uygulanan remarketing hedeflemesi dönüşümüyle yalnızca fiyat odaklı olarak çalışma, siteler açısından müşteri kaybına yol açabilir. Fakat birçok kişi, sitede bulunan fiyatlarla ilgili olarak siteden ayrılmaz. Sitede yaşadıkları güvensizlik ve hatalı gösterimlerden dolayı siparişlerini tamamlamazlar.

Ortaya çıkan güvensizlik ortamı ve yanlış gösterimler sebebiyle müşterinin siteden ayrılması sırasında gösterilebilecek bildirimler müşteriyi geri döndürmekten çok daha da sıkabilir. Bu tür durumları ortadan kaldırabilmek için bol bol soru sorulması gerekir.

Sepetteki ürünleri satın almadan çıkan müşterilere durumla alakalı geniş kapsamlı sorular sormak geleceğe yönelik çalışmalar yapabilmenize destek verir. Müşterinizin sepetine daha önce koyduğu ürünleri satın alabilmesi için gerekli yolları göstermeniz de gerekebilir. Ancak bu adımı da yine ilgili soruları detaylı bir şekilde sorduktan sonra takip etmeniz gerekir.  

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara