Performans odaklı reklamlar dijital ortamlarda en fazla tercih edilen reklamlar arasındadır. Bu tür reklamlar mobil platformları da kapsayan ve performans odaklı olan reklamlardır. Reklam kanallarınızın kampanya optimizasyonu ile yönetilmesi ise bu reklam türünün vazgeçilmez bir parçasıdır.

Satış, lead ve etkileşim odaklı olan performans reklamları hedeflerinize uygun olan performansların belirlenmesi ile başlatılır. Amaçlarınıza hizmet edecek olan reklam modellerinin seçilmesinden sonra uygulama kısmı başlatılır ve maliyet denetimi de devreye sokulur.

Analiz Çalışmaları

Performans odaklı reklam çalışmaları yönetilirken varolan mevcut reklamlarınız ve beslenmiş trafiğinizin de analiz çalışmaları yapılır. Kullanıcıların davranışlarının değerlendirilmesi, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmek üzere olan medya stratejilerinin de başarısı ölçümlenir.

Dijital ortamda ön plana çıkmanız, prestijli bir duruşa sahip olabilmeniz ve reklam çalışmalarınız ile maksimum etki elde edebilmeniz için sizler de performans odaklı reklamları tercih edebilirsiniz.

Performans odaklı reklamlar uygulanacağı zaman bir diğer önemli nokta hedef kitle ve rakip analizidir. Performans odaklı reklamların uygulanmasından önce mutlaka hedef kitle üzerinden detaylı bir çalışma yapılmalıdır. Hedef kitlenin ne gibi özelliklere sahip olduğu, yaşadıkları il, eğitim durumları, ilgi alanları, yaşı ve cinsiyeti gibi detaylar göz önünde bulundurulmalıdır.

Performans odaklı reklamlar için hazırlanacak olan sayfaların, içeriklerin ve görsellerin birbiriyle uyumlu olması gerekir. Kullanıcıların etkileşime geçebileceği reklam sayfaları oluşturduğunuz zaman hedef kitleniz ile markanız arasında bir köprü oluşturabilirsiniz.

Hedef Kitle Analizi

Hedef kitle ve markanız arasında meydana gelen bu bağı koruyabilmek için ise sürekli olarak hedef kitleniz ile iletişim halinde olmanız gerekebilir. İletişim halinde olacağınız zaman ne gibi bir dil kullanacağınız ve kitlenize nasıl hitap edeceğiniz ise profesyonel kişiler tarafından belirlenmelidir.

Performansın sürekliliğini sağlayabilmek ve geri dönüş bildirimlerinin olumlu gidişatını koruyabilmek için atacağınız her adıma dikkat etmelisiniz. Performans odaklı reklam çalışmalarınız ile ilgili olan raporları da detaylı bir şekilde inceleyerek analiz etmelisiniz.

Analiz çalışmaları neticesinde bir sonraki adımınızı atmadan önce daha temkinli olabilirsiniz. Böylelikle sonraki reklam çalışmalarınızdan elde edebileceğiniz sonuç da daha verimli olmaya başlar.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara