NASA'nın Yazılım Kataloğuna Ücretsiz Erişilebilir

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’dan heyecan uyandıran bir haber daha geldi. NASA üçüncü defa bir açılımda bulundu ve yazılım kataloğunu ücretsiz olarak erişime açtı. Üstelik yazılım kataloğu en geniş hali ile indirilebilir.

NASA’nın 2017 – 2018 yazılım kataloğuna erişim software.nasa.gov adresinden indirilebiliyor. Katalog son derece geniş bir yelpazeye sahip olduğundan büyük heyecan uyandırdı. Teknik uygulamaları içeren bu katalog için hiç bir ücret ödenmesi gerekmiyor ve aynı zamanda telif ve kullanım hakkı gibi bedeller de istenmiyor. Dileyen herkes söz konusu adresten dijital olarak kataloğa erişebileceği gibi aynı zamanda basılı olarak da temin edebiliyor.

                                     NASA Yazılım Kataloğu Neden Önemli?

NASA tarafından erişime sunulan kataloğun bu denli heyecan uyandırmasının nedeni, oldukça geniş bir arşiv sunuyor olması. Veri işleme, veri depolama, iş sistemleri, operasyonlar, itiş sistemleri ve havacılık ana başlıklar altında çok sayıda bilginin mevcut olduğu katalog detaylı bir arşiv görevini de üstleniyor. Üstelik bazı bilgiler bu katalogda ilk kez yer alıyor.

Konuya dair açıklama yapan NASA Uzay Teknolojileri Görev Başkanlığı Yöneticisi Steve Jutczyk kataloğun ne işe yaradığının anlaşılabilir bir dil kullanılarak açıklandığını dile getirdi. Girişimciler katalog yardımı ile pek çok çalışmada bulunabilecekler ve bu çalışmalarda veriler de rehber olarak kullanılabilecek. Girişimcilerin yanı sıra üniversiteler, küçük işletmeler, özel firmalar da söz konusu verilerden faydalanabilecek.

NASA’nın neden böyle bir girişimde bulunduğu sorusu üzerine Jutczyk bu girişimin nedenini Amerika’da istihdam, gelir ve insanların hayatını kurtarmak konularında somut faydalar beklediklerini ve kataloğu bu nedenle erişime açtıklarını belirtti. Yazılım kritik bir bileşen. Bilindiği gibi NASA en çok kod üreten kurum ve inovasyonların da % 30’undan fazlası yazılım üzerine. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara