Yeni gelen haberlere göre TikTok uygulamasının Microsoft tarafından satın alınmak istendiği ortaya çıktı. Çin ile ABD’nin arası iyiden iyiye açılmışken Çin merkezli TikTok’da ABD Başkanı Donald Trump’ın hedef tahtasında yer alıyor. Peki TikTok’un ABD’de yasaklanacağının tartışıldığı günlerde Microsoft neden TikTok’u satın almak istiyor? 

Microsoft daha çok kurumsal yapısıyla ön plana çıkan bir firma oluyor. Hatta sesli akıllı asistanı Cortana dahi Siri ve Google’ın asistanıyla baş edemeyince kenara çekildi ve Office 365 bünyesinde aktif olmaya devam ediyor.

Diğer yandan Microsoft’un şu sıralar TikTok’u almak istediği için popüler uygulama geliştiricileriyle masaya oturduğu ortaya çıktı. Ancak Microsoft’un TikTok’u almak istemesinin bir değil birden fazla sebebi oluyor.

TikTok, her ne kadar Microsoft’un tarzında bir uygulama olarak görülmüyor olsa da şirkete farklı açılardan avantaj sağlayabilir. Microsoft’un gelecekteki hedeflerine biraz daha yakından bakıldığı zaman TikTok’un ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki operasyonlarını satın alma hamlesinin boşa olmadığı anlaşılıyor.

Microsoft Neden TikTok’u Satın Almak İstiyor?

Microsoft’un TikTok’u alarak ilk olarak pek varlığı olmadığı bir alana giriş yapması ve YouTube ile Facebook’a meydan okuyacağı düşünülüyor. Bir diğer önemli detay ise Microsoft’un TikTok ile birlikte bu platformda bulunan tüm kullanıcıların verilerine de ulaşabilecek. Milyonlarca kullanıcısı olan TikTok’un değerini yükselten faktörlerden birisi bu oluyor.

Çin ile olan bağı sebebiyle verilen güvenliğinden endişe eden ABD yönetimi ise Microsoft’un kontrolünde olan TikTok’a daha sıcak bakıyor. Bu noktada amaç TikTok’un ABD merkezli kullanıcılarının verilerinin ülkede kalmasını sağlamak ve Çin’e sızmasını önlemek. 

Microsoft, TikTok kullanıcılardan topladığı veriyi birçok şekilde değerlendirilebilir. Gelecekte hayata geçireceği ya da henüz plan aşamasında dahi olmayan pek çok ayrı fikre bu veritabanlarıyla ulaşılabilir olacak. TikTok akımının Microsoft’un diğer bütün servisleri üzerinde de büyük bir etkiye yol açabileceği söyleniyor. 

Diğer yandan Microsoft tarafından satın alındıktan sonra ünlü platformun kullanıcı kaybedebileceği de konuşuluyor. TikTok ile ilgili teknoloji devi Microsoft’un hangi hamleleri gerçekleştireceği şu an tam olarak bilinmiyor. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara