Logo tasarımı kurumsal kimliğinizi inşa etmenin ilk aşamasıdır. Markayı diğer markalardan ayıran ve onu temsil eden önemli bir görsel öğe olarak ön plana çıkar. Kurumun imza niteliğini taşıyan logolar kurum kültürünü yansıtabilen ve akılda kalıcı olması gereken detaylardır. 

Markanın ilk izlenimi ve imzası olan logolar firmanın kim olduğuna dair fikir sunar. Markanın akılda kalıcılığı logonun akılda kalıcılığıyla bağlantılıdır. Markanın ismi geçtiği zaman zihinlerde ilk etapta markanın imzası olan ve markayla özdeşleşen logosu canlanır. 

Logo Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 

Kurumsal kimlik tasarımının en önemli detaylarından olan logo tasarımında dikkat edilmesi gereken pek çok farklı ayrıntı vardır. Firmaların uygun seçenekleri değerlendirdiği aşamada bu hususları dikkate alması gerekir. Bazı ufak detaylar göz önünde bulundurulduğu zaman daha başarılı logolar ortaya çıkar.

İlgili kurum, marka veya ürünün özelliklerini yansıtan bir imaj olması gerekir. Mesaj içeren bir hikayesi olan logolar daha fazla ilgi görür. Mesaj içerikli logolar aynı zamanda akılda kalıcılık etkisi de yüksek olan logolardır.

Logonun benzersiz olması ve farklı bir kurum ya da markanın logosunu çağrıştırmaması da son derece önemlidir. Logonun farklı arka planlarda kullanılabilecek şekilde farklı renk çeşitleriyle hazırlanması da gerekebilir. 

Doğru Font Seçimi Etkisi

Amblem ya da yazı içeren bir logo mevzu bahis ise bunların birbiriyle uyumlu olması ve bir bütünlük sağlaması gerekir. Tipografi olarak adlandırılan yazı karakterinin de dikkatli şekilde seçilmesi önemlidir. Doğru tipografi çalışması yapıldığı zaman o yazı stili de markayı çağrıştırmaya başlayabilir. 

Logonun büyütülmesi ya da küçülmesi durumunda bir kalite kaybı yaşanmaması gerekir. Logonun vektörel çizimlerinin de müşteriye sunulması önemlidir. Vektörel çizimlerde boyut değişikliği olduğu zaman kalitede herhangi bir bozulma olmaz. Bu sebeple, logonun banner, afiş, pankart ve billboard gibi alanlarda istenen boyutlara ulaşabilmesi için vektörel çizimlerin firmaya teslim edilmesi gerekir. Markanızı yansıtabilecek bir logo çalışması yapmak istiyorsanız bu noktada profesyonel destek almayı da deneyebilirsiniz. Dijital dünyada da kullanabileceğiniz logolar sayesinde marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Animated Gif

1500 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • 3 Ebat Banner Tasarım
  • Banner Reklam Öneriler
  • Ücretsiz Bir Sefer Revizyon
  • 6 Frame Maksimum
  • Aynı Konsept Üzerinden Ebatlara Çoğaltım
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara