AdWords reklamlarının geri dönüşümlerini ölçmek istiyorsanız Google’ın dönüşüm ayarlama ve dönüşüm izleme aracından yararlanabilirsiniz. Bir kullanıcının reklamlarınıza tıkladığı andan itibaren internet sitenizdeki davranışlarını takip edebileceğiniz ve detaylı bir şekilde inceleyebileceğiniz dönüşüm izleme aracı, sizin dönüşüm olarak belirlediğiniz “satın alım”, “üyelik”, “iletişim formu doldurma” gibi kullanıcı davranışlarının hangi anahtar kelimeler üzerinden gerçekleştiğini de gösterebilir.

Dönüşüm izleme kurmadığınız zaman internet sitenizdeki kullanıcı davranışlarını takip edemezsiniz. Ayrıca sizin için ekstra maliyet oluşturabilecek geri dönüş getirmeyen kelimeleri de analiz edemezsiniz. Dönüşüm izleme aracını kurduğunuz ve bu araçtan yararlandığınız zaman reklam bütçenizi etkili bir şekilde kullanabilir ve sizin için daha değerli olabilecek anahtar kelimelere internet sitenizde ağırlık verebilirsiniz.

Dönüşüm İzleme Aracı Nedir?

İnternetten saat satışı yaptığınızı varsayalım. Google AdWords’ün kampanya seviyesindeki dönüşüm ayarlamalarından yararlandığınızı da göz önünde bulunduralım. Bu kampanyanız için aylık 3 bin liralık bütçe ayırdığınızı düşünelim. Gelen tıklama sayılarını görebilirsiniz. Ancak satışlarınızın hangi kelimelerden geldiğini veya AdWords’ten ne kadar satış geldiğini kontrol edemezsiniz. 

Dönüşüm izlemeyi kurduğunuz zaman “spor saat” anahtar kelimesi sayesinde ne kadar satış yaptığınızı ve bir dönüşümün size ne kadara mal olduğunu görüntüleyebilirsiniz. Böylelikle, “spor modelleri” anahtar kelimenizin maliyet harcadığını ve dönüşüm getirmediğini fark edebilirsiniz. Kelimeyi durdurma işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. 

Bu araç sayesinde reklam bütçenizdeki iyi performans gösteren anahtar kelimeleri görebilir, getirisi olmayan anahtar kelimeleri de durdurabilirsiniz.

Google Dönüşüm İzleme Aracı Nasıl Kurulur?

AdWords hesabınızdan oturum açtıktan sonra Araçlar ve Analiz sekmesinin açılır menüsündeki Dönüşümler’i tıklayın. Yeni sayfa açıldıktan sonra “+Yeni Dönüşüm” seçeneğine tıklayın ve karşınıza gelen adımları takip edin. Dönüşüm adınızı girdikten sonra işleme devam edebilir ve dönüşüm kategoriniz ile dönüşüm değerinizi kaydedebilirsiniz. 

Size verilecek olan kodu kopyalayarak internet sitenizdeki dönüşümünü takip etmek istediğiniz etkileşim gelen sayfaya yerleştirerek işlemi tamamlayabilirsiniz. Dönüşüm izleme aracını kullanarak reklam maliyetinizi optimum seviyelere getirebilir ve reklam için ayırdığınız bütçenin daha verimli bir şekilde kullanılabilmesini sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara