Instagram platformu, işletmelerin ürün ve hizmetlerini geniş kitlelere yayabilmesi için en önemli platformlar arasında yer alıyor. Diğer kullanıcılar ve hedef kitleniz ile etkileşime geçmek istiyorsanız Instagram’ın video özelliğini de etkili bir şekilde kullanmalısınız. Kullanıcılar ile bağlantı kurmanın en temel yolları arasında bulunan video paylaşımlarını hazırlarken bazı özel detaylara da dikkat etmelisiniz.

Bir ürün satışı yapmak istiyorsanız en fazla satan ve en popüler olan ürünlerinize ait video çekerek bu işe başlayabilirsiniz. Hizmet işletmeniz var ise işletmenize ait olan bir video da kurgulayabilirsiniz. Kullanıcılara bu video içerisinde size daha kolay ulaşabilmeleri için adres ve iletişim bilgilerinizi de verebilirsiniz. 

Videolar, kullanıcılara kamera arkasını gösterebilmek için yararlıdır. Ürünlerinizin üretiliş aşamasını ya da hizmetlerinizin sunum kısmını mutlaka videolarınıza koyun. Kamera arkası hissiyatı verdiğiniz zaman müşterileriniz ile daha samimi bir bağ oluşturabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde Instagram hesabınızda sıradan bir içerik paylaşmış olmakla kalmaz, kullanıcılara arka planda neler olduğunu da göstermiş olursunuz.

Videolar için Ne Tür Metinler Gerekli?

Instagram videolarında müşterilerinizden de destek alabilirsiniz. Bir hashtag üzerinden takipçilerinizden video paylaşmalarını talep edebilirsiniz. En etkili paylaşımı yapan kişiye sunabileceğiniz ufak bir ödül katılımın daha da yükselmesini sağlayabilir. Bu şekilde kullanıcılarınızın videolarını düzenleyerek işletme hesabınızda yayınlarsanız hedef kitlenizin gözünde daha güvenilir ve samimi bir imaj  yaratabilirsiniz.

Videolarınıza etkileyici metinler koymayı ihmal etmeyin. Metinlerinizi oluştururken her zaman kısa ve net mesajlar verin. Kafa karıştırıcı etkiye sahip olabilecek uzun içeriklerden kesinlikle uzak durun. Videonuzu kurgularken de tıpkı metin kısmında olduğu gibi şansınızı sadelikten yana kullanın. Çok fazla yorucu olabilecek ve kafa karıştırıcı olabilecek olan videoları kullanmayın. 

Instagram videoları ile başarılı bir pazarlama stratejisi geliştirmek istiyorsanız, videolarınızı yayınlayacağınız saati ve tarihi de iyi belirleyin. Bunun için Instagram işletme hesabınızdaki istatistik bilgilerini kontrol edin. Kontrol sonrasında kullanıcıların hangi saatlerde ve günlerde aktif olduklarını analiz edin. Kullanıcıların yoğun olduğu saatlerde videolarınızı paylaşın ve daha yüksek verimlilik elde edin.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara