Instagram Hikayeleri Uygulamadan Çıktı Web'e Girdi

Facebook'a ait sosyal platform, yeni "Instagram Hikayeleri" işlevselliğini duyurdu ve kullanıcılarını hem mobil web tarayıcılarına hem de masaüstlerine çağırdı. Instagram artık web'den hikayeler yayınlamak ve görüntülemek için uygulamadan kurtulmanıza izin veriyor.

Snapchat’den kopyalanması ile dikkat çeken ve Snapchat’in ciddi bir şekilde kullanıcı kaybetmesine neden olan "Hikayeler" özelliği şimdiye kadar sadece mobil uygulamadan takip edilebiliyordu. Kullanıcılar, kullanımdaki uygulama ile tarayıcılarında geçici anlatımlarla dolu şimdi tanıdık pencereyi görmeye başlayacak ve nereden girilmiş olursa olsun, tam bir izleme deneyimi yaşatacak.

Web'de Instagram Hikayeleri İzlemeye Başlayın

Instagram, mayıs ayı içinde fotoğrafları dışa aktarma özelliğini eklemişti, bu yüzden Hikayeler'in Web'e dönüştürülmesi sadece bir zaman meselesiydi. Yeni özellik, güvenilir veri bağlantıları olmayan bölgelerdeki insanlara Instagram deneyimini genişletmek için büyük bir hareket, Facebook platformu kullanıcı tabanındaki herkes için daha erişilebilir hale getiriyor. Bu, herkes için daha fazla hikaye ve 250 milyon günlük aktif kullanıcı olan Instagram'ın büyük tabanını inşa etmeye devam edeceği anlamına geliyor. 

Gönderi deneyiminin orijinal olup olmadığı ve nasıl ölçüleceği tam olarak belli değil. Bir Instagram temsilcisi, mobil web'deki Hikayeler oluşturma işleminin çok basit bir şekilde başlatılacağını, ancak filtreler gibi başta hangi araçların mevcut olacağını tam olarak paylaşamayacağını belirtti. Instagram, yeni başlayan uygulama ile mobil web üzerinden hikayeleri yayınlarken bir kaç ay içinde Web'deki Hikayeleri görüntüleme olanağını tüm kullanıcıların kullanımına sunulacağını söyledi.

Instagram Hikayeleri Masaüstü Kullanımı Kısıtlı

Instagram Hikayeleri, kullanıcıların arkadaşlarının yaptıklarını görmek için ikonlar arasında hızlıca gezinip dokundukları uygulamadan biraz farklı. Web deneyimi, muhtemelen dokunmatik ekranlı olmayan masaüstü izleyicilerin yararlanabilmesi için, yayınlar arasında gezinmek için yeni oklar sunuyor. Fakat Instagram, kullanıcıların fotoğraf veya hikayelerin masaüstünden yüklenmesine izin vermeyi planlamadığını söylüyor. Masaüstü yüklemeleri çok fonksiyonel ve etkili olsalar bile, Instagram'ın çoğunu web'den kullanabilmek, Instagram uygulamasını telefonumuzda gerektirmemeye çok yakın olduğumuz anlamına geliyor; özellikle de onu sadece görüntülemek için kullanıyorsanız hikayeleri paylaşmaya devam edersiniz.

Mobil web üzerinden Instagram Hikayeler yükleme, hikayeyi paylaşmadan önce resimlerini ve videolarını düzenlemek isteyen kullanıcılar için yararlı olabilir. Bu uygulama, marka ve medya şirketleri, aynı zamanda profesyonel videographer'lar ve fotoğrafçıların ilgisini çekecektir.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara