Haber Siteleri Instagram Üzerinden Videolu İçerik Paylaşarak Etkileşimlerini Arttırıyor

Günümüzde son derece yüksek bir kullanıcı ağına sahip olan Instagram Snapchat özelliklerini kopyaladığı için eleştiri alsa da gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Platform üzerinde olan yenilikler tüm kullanıcıları ve markaları memnun ederken özellikle reklam içeriği bulunan marka paylaşımlarına ise Facebook platformuna göre 58, Twitter’ a göre ise yüz yirmi kat daha fazla ilgi olduğu ölçümlendi. Birçok farklı markanın, sitenin hesabının yer aldı Instagram hesabında her ne kadar seyahat ya da hızlı tüketim kadar ilgi olmasa da haber yayın sitelerine olan ilgide artmış durumda.

Instagram kullanıcılarının dilini çözen ve bu dil ile içerik hazırlanmayan birçok farklı haber yayın sitesinin paylaşımları oldukça artıp görüntülenmeler ve yorumlar da bir hayli artış gösterdi.

Haber Sitesi Etkileşimlerinde Artışın Sebebi Ne?

Farklı birçok haber sitesinin Instagram kullanıcılarının ruhuna işleyecek olan videolu içerik paylaşımları Instagram kullanıcıları tarafından da olumlu karşılandı. Bir anda artış gösteren ve yakınlığa dönüşen haber siteleri ve kullanıcılar arasında beğeni ve yorumlar baz alındığında geçtiğimiz ay videolu etkileşim içeriği paylaşan 12 haber yayın kuruluşlarının 10’unda oldukça bariz bir artışım gözlemlenmesi bu alanda yayınlanacak olan içeriklerin dikkatli seçilmesi ile son derece sağlıklı olarak platformun kullanabileceği anlaşılıyor.

Instagram kullanıcılarının küresel anlamda bakıldığında yüzde 41’ni 24 yaş ve altı olan platform içinde etkileşimin artması ve daha fazla yorum ve beğeni alabilmenin yolu ise bu yüzde kırk birlik olan kesiminde etkileşim kurabileceği içeriklerin hazırlanması gerekiyor. Bu işlem için içerik planlamasının yanı sıra etkileşimde yalanan artışa platformu üzerinde yer alan keşfet kısmının da etkili olduğu düşünülüyor. Kar topu etkisi yaratan bu alan sayesinde daha fazla etkileşim kurulması son derece kolay ve mümkün olabiliyor. Bu alanda kullanıcıların markajına giren alanlar ve siteler hakkında bilgileri yer alması kişilerin siteler ile olan etkileşiminde artış yaşanmasına da destek oluyor.

Bunun yanı sıra haber siteleri ile olan etkileşimin artmasında bir diğer etken ise videolu paylaşımların 15 saniye de 1 dakikaya çıkması da sayılabilir.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara