Günde 1 Milyar Saat Video!

Video izlemek isteyenlerin öncelikli dijital durağı olan Youtube her gün 1 milyar saat video izletiyor. Rakiplerini açık ara geride bırakan YouTube geçtiğimiz günlerde 12. yaşını kutladı. 12 yıldır video aramalarında ve video izlenme oranlarında hızlı yükselişini sürdüren YouTube kullanıcıların her gün 1 milyar saat video izlediğini duyurarak uzun süre konuşulacak bir açıklamada bulundu. 

Bu açıklamanın ardından gözler hemen istatistiklere çevrildi. Basit bir inceleme yapıldığında web sitenin ortalama izlenme süresini son 4 yıl içerisinde 5 katına çıkardığı göze çarpıyor. 2013 yılında web sitenin aylık izlenme süresinin 6 milyar saate yükseldiği şeklindeki açıklamasından bu yana rakamlar yükselişini hız kesmeden sürdürüyor.  Neticede YouTube ortalama izlenme süresini son 4 yıl içerisinde 5 kat büyütmeyi başarmış gibi görünüyor.

                                                                              1 Milyar Saat Ne Demek?

Şimdi akıllara gelen ilk soru 1 milyar saat video izlemenin nasıl bir kavrama dönüştüğü oluyor. Peki, milyar saat ne demek? Bu rakam bir kişinin tek başına tam yüz bin yıl boyunca YouTube izlemesi anlamına geliyor ki, YouTube da söz konusu açıklamayı bu benzetmeyi kullanarak gerçekleştirdi.

Çarpıcı bir detaydan daha bahsetmek gerekirse, kullanıcılar YouTube videolarını en çok mobil uygulama üzerinden izliyor. Yani bilgisayardan video izleyenlerin sayısı her geçen gün düşerken, akıllı telefonu ile video izleyenlerin sayısı da paralel olarak yükseliyor.

YouTube tarafından yapılan bu açıklama manidar bulundu. Çünkü Facebook kısa bir süre öncesinde video paylaşımına ağırlık vereceğini açıklamıştı. Dolayısıyla YouTube ile ciddi bir rekabete sahne olacak dijital dünyada YouTube açık ara önde olduğunu dile getirerek bir anlamda gövde gösterisi yaptı şeklindeki yorumlar da sosyal medyada sıklıkla yer alıyor. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara