Google, Kullanıcıların Bir Kısmına Yeni Bir Tasarım Göstermeye Başladı

Material Design dokunuşları artık tüm uygulamalarda ve internet sitelerinde karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Google’ın görsel kimliğini yansıtmaya başladığı bu yeni tasarım anlayışı her üründe kendisini göstermesine rağmen aslında tüm ürünlere entegre edilmiş olan bir tasarım dili değil.

Google gibi masaüstü kullanıcıları tarafından yoğun bir ilgi gören sitelerde ise bu tür tasarım diline aslında çok fazla yer verilmiyor.

Ancak yeni gelen haberlere göre Google, artık kendi internet sitesini de Material Design dokunuşları ile değiştirmek istiyor. Reddit’te yer alan bazı kullanıcılar tarafından paylaşılan görsellere bakıldığı zaman arama ve sonuç sayfası dahil bütün sayfalarda ufak tefek değişiklikler yapıldığı göze çarpıyor.

Yeni Tasarım Şimdilik Test Aşamasında

Arama sonuçlarının her birinin ayrı olarak sıralanması ve arka planlar ile birbirlerinden ayrışmaları ise tasarımda yapılan en büyük değişiklik olarak gözüküyor. Normalde sağ tarafta yer alan bilgilendirmeler ise bu kez yukarı tarafa taşınmış durumda.

Yukarıya geçirilen bilgilendirmeler sayesinde ise daha fazla boş alana sahip olabiliyorsunuz. Ancak Google bu boş alanları reklamlar üretebilmek için kullanmak istiyor olabilir.

Google’ın ilk kurulduğu günden beri arama sonuçları sayfasında yaptığı en radikal değişimler olarak adlandırılan bu değişimler yalnızca küçük bir grup insan tarafından görüntülenebiliyor. Google’ın testlerini tamamladığı zaman yeni tasarımını tüm kullanıcılar ile paylaşacağı söyleniyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara