Google ve YouTube reklamlarınızı kaldırmak ve daha fazla yayınlanmasını engellemek isterseniz ilgili reklamları kaldırabilmeniz mümkündür. Ancak kaldırdığınız reklamların artık kampanyalarınızda görünmeyeceği ve bir daha kurtarılamayacağını da unutmamalısınız. Yine de işlemi yaptıktan sonra kaldırılan bir reklamın geçmiş performanslarını incelemeye başlayabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere reklamların tek tek ya da toplu olarak nasıl kaldırabileceğinizi aktaracağınız.

Tek Bir Reklam Kaldırma

Yeni Google Ads deneyimi ve eski deneyimine göre reklamların kaldırılması işlemi birbirinden biraz farklı olarak gerçekleştirilir. Eski deneyimden yararlanıyorsanız AdWords hesabınız ile oturum açmanız ve “Kampanyalar” sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra “Reklamlar” sekmesine gelerek kaldırmak istediğiniz reklamın yanındaki onay kutusunu işaretleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Yeni Google Ads arayüzünü ve deneyimini kullanmak istiyorsanız Google Ads hesabınız ile oturum açın, sol kısımdaki sayfa menüsünden Reklamlar ve Uzantılar’ı tıklayın. Daha sonra kaldırmak istediğiniz reklamın yanında bulunan onay kutusunu işaretleyin. Reklam istatistikleri tablosunun üzerindeki Düzenle açılır menüsüne tıklayın ve Kaldır diyerek reklamı kaldırma işlemini tamamlayın.

Birden Fazla Reklamı Kaldırma

Birden fazla kampanya ve reklam grubunda değişiklikler yapmak istiyorsanız toplu yüklemeler özelliğini ya da Google AdWords Editör’ü kullanabilirsiniz. Her iki araç ile de e-tablo indirebilir ve internete bağlanmadan değişiklikler yaparak, yaptığınız değişiklikleri hesabınıza yükleyebilirsiniz. 

Reklamları kaldırmak yerine duraklatmayı denemeniz de tavsiye edilmektedir. Bir reklamı duraklatarak deneme yapabilirsiniz. Deneme için farklı bir reklam metni kullanabilir ve yeni bir reklam yaratabilirsiniz. Daha sonra duraklattığınız reklamın performansının ne şekilde olduğunu görebilmek için reklamlarınız ile karşılaştırma yapabilirsiniz. Yetersiz performans gösteren reklamı daha iyi sonuç alabileceğiniz reklamlar ile değiştireceğiniz zaman ise yeterli tecrübeniz ve bilginiz olmadığını düşünüyorsanız mutlaka profesyonel bir destek alın. 

Profesyonel destek aldığınız zaman reklamlarınızın daha geniş kitlelere ulaşabilmesini sağlayabilir ve reklamlarınız için ayırdığınız bütçenizin daha verimli bir şekilde kullanılabilmesini sağlayabilirsiniz. Google ve YouTube reklamları sayesinde ürün ve hizmetlerinizi ya da kişisel sayfalarınızı hedef kitlenize zaman içerisinde ulaştırmayı sizler de başarabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara