Google Tüketicilerin Çevrimdışı Davranışlarını İzleyebiliyor

Teknolojinin önde giden firması Google dünya devi olmaya devam edip her geçen gün yeni bir proje ve uygulama ile karşımıza çıkıyor. Yeni uygulaması çevrimdışı davranışların incelenmesi her ne kadar işletmeler için memnun edici bir durum olsa da tüketiciler açısından kaygı ile karşılandı.

Google markasının her daim hayatımızın içinde olmasının bir nevi faydasını işletmeler açısından kullanıma soktu. Tüketicilerin çevrimdışı olan tüm davranışları hakkında işletmelere bilgi sunabilecek olan bu uygulama ile artık firmalar tüketicilerin hangi kanal ile alışveriş yapıklarını, hangi reklamın üzerinde daha etkili olup hangi kanal ile bu reklam sonrası alışverişe yöneldiklerini öğrenebilecekler.

Google firmasının uzun zamandan beri Google üzerinden yapılan tüm alışveriş hareketlerini izlediklerini ve bu konudan gereken bilgi paylaşımını yaptıklarını zaten biliyorduk. Fakat yeni uygulama ile firma bu takibi bir tık öteye taşıyor. Bu uygulama ile artık Google mağazalardan yapıla alışverişleri de öğrenebiliyor.

                                       Google Mağaza Alışveriş Bilgisini Nasıl Edinecek?

Google Youtube ve Google Maps uygulamaları ile tüketicilerin yolculuklarını ve bu yolculuklarında kullandıkları kredi kartı dökümlerini birleştirerek yapılacak olan harcama ve yatırım bilgilerini artık kolaylıkla öğrenebilecek. Böylece her hangi bir markaya ait olan ürünün satışının mağaza üzerinden mi yoksa internet alışverişi üzerinden mi tercih edildiği ile ilgili detaylı bilgiyi gereken markaya sunabilecek konuma geliyor.

Teknoloji devi Google firmasının şuanda özellikle Amerika’da müşterilere ait olan banka ve kredi kartlarının yaklaşık olarak yüzde yetmişine erişebildiği de yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. Bu bilginin alınması ile konum ve kredi kartı alışverişi birleştirilerek mağazadan yapılan çevrimdışı alışveriş netleşerek bilgi bankasında yerini almış olacak.

                                         Kullanıcıların Kişisel Bilgi Aktarım Endişesi

Tüketiciler tarafından kaygı ile karşılanan bu durum için Google tarafından yapılan açıklamaya göre markalar ile müşterilerin isim ve kredi kartı numara paylaşımı olmayacağı yönünde oldu. Google firmasının “ Konum bazlı takip sistemi “ olarak adlandırılan bu uygulama için kullanıcıların kaygısının devam edip etmeyeceği ve ilerleyen zamanda ne tür gelişmeler yaşanacağı da merak konusu.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

600 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Analytics Kurulum
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara