Google Temiz Haberler için Kullanıcı Desteği Bekliyor

    Google, sahte bilgi ve rahatsız edici ifadelerin sonuçlarını deşifre etmek için arama motoruna yeni maddeler ekledi. Kullanıcılardan geri dönüş alarak Google haberlerin güvenilirliğini sağlamak hedefleniyor.

    25 Nisan 2017 Salı günü açıklanan değişikliklerden çoğu, etkili arama motorunun insanlar ve olaylar hakkındaki gerçek dışı senaryoları vurgulama şansını azaltmak üzere tasarlandı. Bu olay, yaygın olarak "sahte haberler" olarak adlandırılıyor. Sahte haberi engellemeye çalışmanın yanı sıra, Google, niteliksiz arama önerilerini  tespit etmek için popüler bir özelliği yeniden programladı, ayrıca, kalite kontrol ekibinin değerlendirmelerine yardımcı olacak 140 sayfalık derecelendirme rehberini yeniden yazdı.

                                                                   Google Güvenilirliğini Zedeleyenlere Savaş Açtı

    Değişiklikler dört ay önce yapılmıştı, ancak Google şu ana kadar çoğunu tartışmadı. Google, sahte haberlere, Aralık ayı sonunda saldırıya geçen bazı yanıltıcı bilgi örneklerin arama motorunun üstünde görünmesinden sonra operasyona başladı. Diğer şeylerin yanı sıra Google'ın arama motoru, başkan seçilen Donald Trump'ın ABD seçimlerindeki popüler oyları kazandığını, Başkan Barack Obama'nın bir darbe planladığını gibi yanlış haberler veren bir web sitesini bloke etti. 

    Google, yaptığı açıklamada, tüm günlük arama sonuçlarının yaklaşık yüzde 0.25'inin "saldırgan veya açıkça yanıltıcı içerik" döndürdüğünü açıkladı ve bu sonuçlar daha güvenilir sonuçların lehine, arama sonuçlarında daha düşük bir seviyeye çekilecek. Duyuru; etkili arama motorunun insanlar ve olaylar hakkında yanlış olan haberi vurgulama şansını azaltmak için tasarlanan yeni bir tarama sistemine olan güveninin bir yansıması olarak görülüyor.

    Genel endişe; Google'ın arama sonuçlarında çok fazla yanıltıcı bilgi görünüyorsa, her kelime güvenilirlik itibarına zarar verebilir. Sahte haberlerin arama sonuçlarında görünmesini engellemek için adımlar atmanın yanı sıra, Google, bir kişinin arayan bir arama isteği olarak otomatik olarak ne aradığını otomatik olarak denetleyen "Otomatik Tamamlama" adı verilen araç ile "eşcinsellik hastalıktır" gibi tasvip edilmeyecek ifadeleri ya da şiddeti teşvik eden önerileri temizlemek üzere elden geçirildi. Google ayrıca, kullanıcıların rahatsız edici otomatik tamamlama önerilerinden şikâyet etmesini sağlayacak bir geribildirim seçeneği de ekleyerek tepkileri inceliyor.

    Bununla birlikte, otomatik tamamlanmış bir arama veya çarpıtılmış yanlış veya zayıf olduğu şeklinde işaretlendiğinde ne olacağı net değildir.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara