2018 yılında geliştirilmeye başlanan paralel takip sistemi 30 Ekim 2018 tarihinde Google tarafından bütün hesaplarda kullanılabilecek hale getirilmiştir. Mobil site hızı iyileştirilmesine büyük bir katkı sağlayan bu sistem Google AdWords tarafından geliştirilmiştir. Sistem sayesinde AdWords arka planında takip gerçekleştirebilmeniz mümkündür.

Paralel takip olarak adlandırılan ve bir diğer adı ile paralel izleme olan bu sistem Google AdWords reklamlarını arka planda izleyen ve takip eden aktif bir sistem olacak. Daha önceki dönemlerde Google AdWords reklamlarının takip edilebilmesi için siteye eklenen özel kodlar SEO puanlama siteleri tarafından da sorun olarak algılanıyordu. Ayrıca sitenin 1 saniye bile olsa daha yavaş açılmasına sebep olabiliyordu.

Bütün bu durumların farkında olan Google reklam ağını kullanmak isteyen kullanıcılara yeni bir çözüm üretmeyi hedeflemişti. Sitelerin yavaş açılmasını da engelleyebilecek bir sistem geliştirilen Google, paralel izleme sistemini geliştirmeye başlamıştı. Geliştirilen bu sistemin arka planda çalışması ve tıklama ölçümünü de yapabilmesi için çalışan Google özellikle mobil platformlardaki hız artışını hedefliyordu.

Google AdWords Kullanıcıları için Zorunlu Hale Getiriliyor

Google’ın web sitesi hızlandırma çalışmaları arasında yer alan bu sistem artık AdWords hesapları için zorunlu hale getirilecek. Google, AdWords kullanıcılarına tıklama ölçümü sağlayan bu sistemi kullanmaları için hazır olmaları aksi takdirde birtakım kesintilerin meydana gelebileceğini de duyurdu. Kullanıcılar ilgili bölüme gelerek “İzleme” bölümündeki hesap seviyesi ayarlarından paralel izleme seçeneklerine göz atabilecekler.

AdWords kullanıcılarının paralel izleme sistemine geçmeleri için uyarıda bulunan Google, sayfa hızlarının artacağının garantisini verdi. Şirket aynı zamanda güvenlik seviyesinin de yükselebilmesi için AdWords sisteminde farklı değişiklikler sunacak. Google AdWords aynı zamanda internet sitesini HTTPS’e geçiren ve reklam veren kullanıcılar için http arama ağı reklamlarının tıklamalarını da otomatik olarak HTTPS’ye yönlendirecek.

AdWords açılış sayfaları için güvenlik seviyesi olarak düşük görülen http adresi kullanıldığı zaman reklam yayınlayan kişilere uyarı gidecek. Reklam yayınlayanlar performans istatistiklerini sıfırlamadan açılış sayfası URL adreslerini HTTP’den HTTPS’e aktarabilecekler. Yeni dönemde kullanıcıların AdWords’ü paralel  takip sayesinde daha pratik bir şekilde kullanabileceği de söyleniyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara