Reklam konumları, reklamlarınızın diğer reklamlara göre açık artırma sonuçlarında aldığı yere göre belirlenir. “1” reklam konumu, bir reklamın önünde farklı hiçbir reklam olmadan gösterilen ilk reklam olduğu anlamına gelir. “2” reklam konumu ise gösterilen ikinci reklamdır. Sıralamalar bu şekilde ilerler.

Reklam konumları arama sonuçları sayfasındaki konumdur. “1” reklam konumu, reklamınızın her zaman organik arama sonuçları üzerinde gösterileceği anlamına da gelmemektedir. Arama sonuçlarının üst kısımlarında herhangi bir reklam bulunmuyor ise ve reklamınız organik arama sonuçlarının altındaki ilk reklamsa konumunuz “1” olarak belirlenebilir.

Maliyete Katkısı Nedir?

Reklam açık artırmaları, Google’da gösterilen reklamların ve gösterilme konumlarının belirlenmesini sağlar. Google reklamları, açık artırmadaki her reklam için reklam sıralamasını ayrı olarak hesaplar. Reklam konumunuz ve reklamlarınızın gösterime uygun olup olmadığı da aynı sıralama esnasında belirlenir. Reklam sıralamasına sahip reklamların en üst konumlarda gösterilmesi ve ikinci en yüksek reklam sıralamasına sahip reklamların ikinci konumda yer alması beklenir.

Yüksek kaliteli reklamlar oluşturduğunuz zaman maliyet düşmeye başlayabilir. Gösterimdeki reklamlar ile alakalı olduğu düşünülen ve müşterilerin aradıkları ile eşleşebilen reklamlar kullanıcılar ve sizin için daha iyi sonuçlar alabilmenizi sağlar. Bu sebeple, Google’daki reklam konumunuzu iyileştirebileceğiniz çalışmalara özen göstermeniz gerekmektedir.

Üst düzey kalitedeki reklamlar gerçek tıklama başına maliyetinizi düşük tutar. Gerçek tıklama başına maliyetin daha az olabilmesi için reklamlarınızın belirli kalite standartlarına ve algoritmalara uyumlu olması gerekmektedir.

Google Reklam Konumu Hangi Faktörlere Göre Belirlenir?

Teklif belirlediğiniz zaman reklamlarınıza yapılan tıklamalar için ödediğiniz maksimum tutar Google Ads’e bildirilir. Gerçek ödediğiniz tutar ise bu tutardan düşüktür ve teklifinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Reklam sıralaması ve konumun ilk faktörü tekliflerinizdir. 

Reklam ve açılış sayfanızın kalitesi de önemli bir faktördür. Reklamınızın kalitesi ile ilgili değerlendirmeler Kalite Puanı olarak değerlendirilir. Google Ads hesabınızdan Kalite Puanı izlemesi yapabilir ve gerekli durumlarda puanınızı iyileştirmeye çalışabilirsiniz.

Sayfalarınızın şeffaf ve kolay gezinebilir olması ile birlikte hızlı görüntülenmesi de önemli faktörler arasında yer almaktadır.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara