Google Reklam Engelleme Özelliği ile Para Kaynaklarını Kısıtlıyor!

    Dünyanın en popüler tarayıcısı Google,  online reklamlardan oldukça çok para kazanıyordu. İlk bakışta şaşırtıcı bir hamle olarak görünen şirketin son kararlarına göre, Chrome tarayıcısının masaüstü ve mobil sürümlerinde varsayılan olarak açılabilen bir reklam engelleme özelliğini hayata geçirecek.

                                                                            Google Reklam Yönetmeliği

    Google'ın üyesi olduğu ticari grup, Mart 2017'de "daha iyi reklam standartları" nı yayınladı ve "tüketici kabul edilebilirliğinin eşiğinin altına düşen" reklam türünü belirledi. Şimdi de Google, Google Chrome'a bir reklam engelleyici yapılandırmayı planlıyor. Bazı kaşların çatılacağı, sörfçülere kötü bir online deneyim kazandıran "kabul edilemez" reklamları filtrelemek üzere tasarlanmış olacak. Muhtemelen, Google ve Facebook da dahil olmak üzere bir ticari platformda üretilen standartlar, muhtemel reklamlar, sesli video reklamları otomatik olarak oynatmayı, ekranı gizleyen pop-up reklamları ve prestijli reklamları içeriyor.

    Google, site sahiplerinin tüm reklamlarının standartlara uygun olmasını sağlamaları gerekebilir veya sitelerindeki tüm reklamların Chrome'da engellendiğini görebilir. Yeni reklam engelleme özelliği, bir sitedeki herhangi bir reklamın yönergeleri ihlal ettiğini tespit ederse o sitedeki herhangi bir reklamı engelleyebileceğini açıkça belirtiyor.

                                               Google Neden Reklamları Engelleyerek Para Ağacını Kesiyor?

    Kötü reklamcılığın yükselmesi ve web sitesi kullanıcılarının aşırı saldırılara maruz kalması yüzünden zaten pek çok kişi rahatsızdı. Bu yüzden tarayıcılarının yanında birçok gizlilik ve güvenlik sağlayan reklam engelleyici çalıştıranların oranı epey fazla. Bu üçüncü taraf reklam blokerları tipik olarak, Google'ın genelde karşılaşılan rahatsız edici ve düpedüz kötü amaçlı reklamların yanında büyük oranda zararlı reklamları engelliyor. Reklam bombardımanı üzerine çok fazla şikâyet alan Google, Chrome'da kullanılacak olan yeni özellik ile kullanıcıların piyasada çoğalan blokerler yerine varsayılan engelleyiciyi kullanmasını bekliyor gibi görünüyor. Yalnızca belirli kabul edilebilir reklamların gösterilmesine izin verecek özellik için geri sayım süreci başlatıldı.

    Google'ın çevrimiçi reklamları engelleme operasyonu bazı çevrelerce hoş karşılanmazken Reklamların bu kadar yüksek olduğu bir platformda reklam engelleme standardı oluşturmak genel anlamda tutarlı bir hareket gibi görünüyor. Şimdilik, internet devi Google spekülasyonlar hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Sanırız zaman içinde Google'ın reklam düzenleme eylemleri hakkında daha fazla bilgi edineceğiz.  

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara