Google Merchant Center, e-ticaret mağazanıza ait olan farklı bilgileri ve ürün listenizi Google’a bildirebileceğiniz bir Google aracıdır. Firma, internet sitesi ve iletişim bilgilerinizin tümünü Google ve Merchant Center aracılığı ile birbirine entegre edebilirsiniz. Bu entegrasyon işlemi sonrasında Google AdWords Alışveriş kampanyaları düzenleyebilir ve farklı Google ürünlerinden de yararlanabilirsiniz. Merchant Center hesabınız ile AdWords hesabınızı birbirine bağlayarak bu sistemden sizler de yararlanabilirsiniz.

Ürün Açıklamalarını Algılamak

Ürünlerinizi Merchant Center’a yükleyeceğiniz zaman feed optimizasyonunu doğru şekilde yapmanız da gerekmektedir. Alışveriş reklamı kampanyalarınızdan daha fazla verim almak istiyorsanız ürün kategorilerinizi tamamen ayırmanız gerekiyor. Böylelikle daha özgür bir şekilde optimizasyon çalışması yapabilirsiniz.

Ürün bazında Google taksonomi kodu girerek bu işlemi yapabilirsiniz. Alışveriş kampanyalarınızı optimize etmek için ürün veya kampanyanız için arama sonuçlarında çıkacak olan küçük alanlara açıklamalar girmeniz gerekiyor. Feed kuralları ile description değerini seçtiğiniz zaman isterseniz tüm ürünlerinize isterseniz bir önceki kategori optimizasyonunda olduğu gibi ürün bazlı olarak da açıklama girebilirsiniz.

Google AdWords, Google Merchant Center’dan ürünlere ait bilgileri çekerken 4 adet ayrı “özel etiket alanı” kullanır. Bu özel etiket alanlarına da en uygun olan etiketleri girmeniz gerekmektedir. Düşük fiyatlı ürünlerinizin daha fazla rekabete girmesini istiyorsanız “custom label 0” kırınımları açabilirsiniz.

Google Merchant Center’ın Avantajları Nelerdir?

Özel etiket alanını sektörünüz, ürünleriniz ve ihtiyaçlarınıza göre farklı şekillerde optimize edebilirsiniz. Markalara, fiyatlara ve kampanyalara göre düzenleyebileceğiniz bu bölümden kampanyalı olan ürünleri seçerek tekliflerinizi optimize etmeye başlayabilirsiniz.

E-ticaret sitenizin tanıtımını yapmak yerine doğrudan ürünlerinizi arayan kullanıcılara aradıkları ürün sunabilmenizi sağlayan Google Merchant Center’ı doğru şekilde optimize ettiğiniz zaman kullanıcıların ürünleriniz ile ilgilenme olasılıklarını yükseltebilirsiniz. Google Alışveriş kısmında ürün fotoğraflarınız ve fiyatlarınızın çıkması kullanıcıların gereksiz tıklamalar yapmasını da engeller. Tamamen kullanıcı odaklı olan bu sistem sayesinde kullanıcıların ilgisini çeken tıklamaları elde edebilirsiniz. Düşük maliyetli ve yüksek verimlilik odaklı olan sistem ile başarı oranı yüksek reklam çalışmalarına sizler de imza atabilirsiniz    

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara