Google, Google Maps için Video İncelemeleri Başlattı

Google Haritalar kullanıcıları artık restoranlar ve diğer yerlerdeki atmosferi paylaşmak için 10 veya 30 saniyelik videolar gönderebilir. Google, Maps video özelliğini bazı kullanıcılara başlattıktan sonra, videolarıyla kendi ürünlerini vurgulamalarına izin vermek için işletmelerle bunları test ediyor gibi görünüyor.

Yerel Rehberler Google Maps'e Videolar Ekleyebilecek

Google şu an sadece Android için geçerli olan "Yerel Rehberler" özelliğini sessizce başlattıktan sonra, reklamverenler için çok önemli yeni bir özellik olan video incelemeleri ekledi. Google Maps - Haritalar'da, ziyaret ettiğiniz yerler için zaten incelemeler yazabilirsiniz ve incelemeleriniz herkese açık olduğundan, herkes ne yazdığınızı görebilir. Şimdi kullanıcılar Google Maps uygulamasında 10 saniyelik videolar oluşturabilir veya varış yerindeki deneyimlerini yeni bir şekilde tanımlamak için kamera çekimlerinden 30 saniyelik videolar yükleyebilir.

Google bu özelliği, Google Maps uygulamasındaki yerler hakkındaki ipuçlarını ve fotoğrafları paylaşan bir kullanıcı topluluğu olan Yerel Rehber'e aktardı. Yerel Rehberler, fotoğraflar, incelemeler ve videoları ile Maps listelerine katkıda bulunmak için puan kazanıyor. Puanlar kazandıkça artar ve bu da ikramiyelere erişmenizi sağlar.

Yayınlayan bir blog yazısında şöyle dendi: "Yerel Rehber olarak, fotoğrafların insanların dünyayı görmesine ve nereye gideceğine ilişkin kararlar almasına yardımcı olacak güce sahip olduğunu biliyorsunuz, ancak bir mekânı hareket halindeyken öğrenebileceğiniz çok şey var, bu nedenle Google Haritalar'da video tanıtacağız."

Google Maps Yerel Rehber Video Ekleme Nasıl Yapılır?

Herkes 'Yerel Rehberler' uygulamasına katılabilir, Google Maps'deki videolar, iOS, Android veya masaüstündeki kullanıcılar tarafından görüntülenebilir, ancak yalnızca Android kullanıcıları videolar gönderebilir. Uygulamada bir video oluşturmak için önce Google Maps'de bir yeri arayıp seçmeniz gerekiyor. Aşağı ilerlediğinizde 'Bir fotoğraf ekle' imgesine ve 'kamera' üzerine dokunarak deklanşöre 10 saniye kadar basılı tutmanız yeterli oluyor.

Bu anlık uygulama dışında, 'Klasör' düğmesine dokunarak ve kamera galerinizden yüklenecek bir video seçerek, 30 saniyeye kadar videolar yayınlayabiliyorsunuz. Harika videoların nasıl yayınlanacağı konusunda bir rehber olan Google'ın, tüm videoların 'portre modunda' çekilmesi gerektiğini söylediğini de unutmadan belirtelim. Yerel Rehber video uygulaması, henüz 360 videoya destek vermiyor, ancak geliştirilmesi çok şaşırtıcı olmayacak. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara