Google Göz Takibi Girişimi Olan Eyefluence’ı Satın Aldı

Göz takibi konusunda uzun süredir büyük çalışmalar sergileyen Eyefluence, gerçekleştirdiği faaliyetleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Göz takibi ve göz ile etkileşim alanlarında uzmanlaşmaya başlayan Eyefluence, arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik gibi günümüzün yükselen teknolojilerine uyumlu çözümler üretmesi ile ünlenmişti.

Eyefluence tarafından yapılan faaliyetlerin her geçen gün medyada kendisine daha büyük yer bulması ise Google’ın gözünü bu firmaya çevirmesine yol açtı. Bugün ortaya çıkan yeni bir haber ile birlikte ise Google’ın Eyefluence firmasını satın aldığı ortaya çıktı. Fakat şu an kimse Google’ın bu firmayı hangi sebeplerden dolayı satın aldığını tam olarak bilmiyor. Google’ın geliştirdiği akıllı gözlük ürünü ya da olası başka bir sanal gerçeklik ürünü için Eyefluence’ı satın aldığı söyleniyor.

21.6 Milyon Dolar Yatırım

2013 yılında kurulan Eyefluence, kısa süre içerisinde 21.6 milyon dolar yatırım alması ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Ünlü girişimciler arasında yer alan Intel Capital, Jazz Venture Partners, Motorola Solutions Venture Capital ve NHN Investment gibi isimlerden yatırım alan Eyefluence, kısa sürede büyümeyi başarmıştı.

Kapatılmayan bir anlaşma söz konusu olduğu için Google’ın Eyefluence firmasını satın almak için ne kadar ödeme yaptığı tam olarak bilinmiyor. Google’ın ilerleyen günlerde yeni satın alım olayı ile ilgili açıklama yapacağı ve detayların duyurulacağı söyleniyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Kalıcı SEO

1125 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • 5 Adet x 300 Kelime Makale
  • 5 Adet Özgün Site Yayın
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara