Google Duo Sesli Çağrı Özelliği Artık Tüm Kullanıcılar Tarafından Kullanılabiliyor

    Google görüntülü görüşme uygulaması Duo, piyasaya arz edilmesinden yaklaşık bir yıl sonra dünya genelindeki tüm kullanıcılar için sesli aramayı destekliyor. Geçtiğimiz yıl Google, I / O California Sahil Anfitiyatrosunda düzenlenen yıllık bir geliştirici festivalinde, Android ve iOS için en yeni akıllı mesajlaşma uygulaması olan Google Allo'nun yanında minimalist video-chat uygulaması Duo'yu başlatmıştı. Google yeni sesli arama özelliğini geçen ay Brezilya'daki Duo kullanıcılarına da aktardı, ancak şimdi dünya çapında tüm kullanıcılara yol gösterici oluyor. 

    Duo, yalnızca bir video sohbet uygulaması ve baz bir uygulama olarak başlatıldı. Yalnızca bire bir video görüşmesine izin veriyor ve yalnızca mobil cihazlar için kullanılabiliyor, çünkü Web, Chrome veya masaüstü uygulaması yok. Aslında kullanmak için bir Google hesabına bile ihtiyacınız yok, tek ihtiyacınız olan şey, Duo kullanan birisiyle görüşmek için telefon numaranız ve kişi listenizdir. Duo kullanıcıları, uygulamanın arayüzünün en üst kısmına bir geçiş yaparak sesli veya görüntülü arama başlatmayı seçebilirler. 

                                                    Google Duo WhatsApp ve Facebook Messenger'a Rakip

    Fakat Duo şimdi sadece görüntülü arama uygulaması değil, hem sesli, hem de görüntülü sohbet seçeneklerini sunan WhatsApp ve Facebook Messenger ile rekabet etmek için daha iyi konumlandırılmış. Bununla birlikte, bu diğer hizmetler de basit metin mesajlaşması sunuyor ve Google mesajlaşma özelliklerini birden fazla uygulamaya dağıtmaya devam ediyor. Allo, Duo'nun benzer servislerle en iyi rekabet edebilmesi için gereken yazılı mesajlaşma bölümünü oluşturuyor, fakat Google kasıtlı olarak her ikisini de geçen yıl ayrı uygulamalar olarak başlattı. 

    Google Duo, hak ettiği yeri henüz bulamayan yepyeni bir video görüşme platformu ve başka yerde bulamayacağınız benzersiz özellikler içeriyor. Google Duo, Skype ve diğer pek çok araç gibi, çapraz platformlu bir görüntülü arama hizmeti olsa da bunların hepsiyle ilgili sınırlamaları ortadan kaldırmak için tasarlanmış. Duo sadece telefon numaranızı kullanıyor, uç noktalardan şifrelendiği için son derece güvenilir. Görüşmeler sırasında cevaplamadan önce arayanı ve yaptıklarını görmenizi sağlayan Knock Knock adlı harika bir özelliği de var. Ayrıca Web RTC ve QUIC denilen ve aramaları daha istikrarlı hale getirecek yeni bir teknoloji kullanıyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara