Yeni bir ödül uygulaması ile haber olan Google bu ödül uygulamasını hackerlara sunuyor. Google üçüncü parti Android uygulamalarda açık bulan hackerlara ödül dağıtacağını duyurdu. “ Play Security Reward “adındaki programda kriterlere uyan her türlü açık için hackera bin dolar ödül sunuyor.

Dünya devi olan Google birçok farklı güncelleme ve yeni özellikleri ile dikkatleri üzerine çekerken aynı zamanda birçok ödül uygulaması ile de haber olmayı her daim başarıyor. Geçtiğimiz dönemler içersinde farklı birçok ödül uygulamasını duyuran firma 2016 yılı içinde başlattığı yarışmalarda Android işletim sistemindeki güvenlik açıklarına yoğunlaştı. “ Android Security Reward ” programı ile web sitelerine de yoğunlaşan Google bu uygulama ise birlikte 82 kişiye toplamda 550 bin dolar da ödedi. Google Play Security Reward uygulaması ödül programı ile de açıkların bulunup bulunmayacağı merak konusu olurken aynı zamanda açık sonucun ödenecek tutarda şimdiden oldukça ilgi çekici oldu.

Play Store’daki Android Uygulamaları Kapsıyor mu?

Google tarafından başlatılan ödül uygulamasında Play Store’daki tüm Android uygulamaları kapsamıyor. Ödülün bu uygulamaları kapsamamasının sebebi Play  Store’da birçok spam olmasıdır. Google Play Security Reward programı sadece 8 uygulamayı kapsamaktadır.

Google Play Security Reward Kapsamındaki 8 Uygulama

1.     Dropbox,

2.     Duolingo,

3.     Line,

4.     Snapchat,

5.     Tinder,

6.     Alibaba,

7.     Mail. ru

8.    Headspace

Google Play Security Reward Programı Ödülü İçin Rapor Hazırlama

Google ödül programı zaman içinde yeni 3.parti uygulamalarının da ekleneceğini belirtmekte fayda var. Bunun yanı sıra uygulama içinde açık bulan hacker bulmuş olduğu açığı geliştiricilere sunmak ve ödülle sahip olabilmek için “ HacerOne “ ödül programından faydalanarak raporlarını hazırlaması gerekiyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara