Google Analytics, reklam yatırımlarınızın getirilerini ve internet sitenizin mevcut durumunu reklamlar açısından teknik olarak inceleyebilmenize yarayan bir araçtır. Flash, video ve sosyal ağ sitelerinizin ve uygulamalarınızın da anlık durumunu ücretsiz olarak Google Analytics sayesinde inceleyebilirsiniz.

Kullanıcıların sitenize hangi bağlantılar üzerinden ulaştığı, lokasyonları, sitenizin hangi bölümlerine en fazla tıklandığı, ziyaretçilerin sitenizde geçirdiği süre gibi pek çok farklı sorunun cevabını Google Analytics sayesinde tespit edebilirsiniz.

Google Analytics Kurulumu

Ücretsiz ve herkese açık olan Google Analytics’i kullanmaya başlamak için ilk olarak kayıt işlemini yapmalı ve ardından kurulum işlemi yapmalısınız. Kayıt işlemini yaptıktan sonra kurulum ayarlarında ilk önce izleme kodunu sitenize yüklemeniz gereklidir. Google Analytis kullanıcılarının her birinin internet sitesinin sayfalarına yerleştirmesi gereken kişisel Analytics kodları bulunmaktadır.

Kişisel analytics kodunuzu alabilmek için Google Analytics’e giriş yapmanız yeterlidir. Sitenizin bütün sayfalarına bu kodu eklemeniz Analytics özelliklerinden yararlanabilmeniz için gereklidir. Sitenizde olan biten tüm aktivitelerin tespit edilebilmesi için Analytics kodunu eksiksiz olarak bütün sayfalarınıza yerleştirmeniz gerekir.

İstatistik ve Raporlama

Kayıt işlemini yaptıktan sonra Analytics Ayarları sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada, başvurunuz tamamlandıktan sonra aktif olacak verileri ve raporları görebilirsiniz. Ancak bu raporların işlenmesi, Analytics başvurunuzun kabul edilmesinden 24 saat sonra başlar. Onay geldikten sonra ve süre geçtikten sonra internet siteniz ile ilgili olan bütün raporlara “Raporları Görüntüle” bağlantısı üzerinden erişebilirsiniz.

Gerçek Zamanlı Veri İzleme

Google Analytics’in en önemli özellikleri arasında gerçek zamanlı veri izleyebilme özelliği bulunmaktadır. Anlık olarak sitenizde kaç ziyaretçi olduğu, yönlendirme bağlantıları ve sayfada geçirdikleri süreler gibi farklı metrikler ile alakalı bilgilere Google Analytics sayesinde ulaşabilirsiniz.

Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların tek sayfalık olan istatistikleri “Hemen Çıkma Oranı” olarak belirtilir. Site için yüksek bir “Hemen Çıkma Oranı” mevcut ise, bu olumsuz bir durumun göstergesidir. Bu durum, ziyaretçilerin sitenize girdikten sonra hızlı bir şekilde sitenizi terk ettiklerini gösterir.

İnternet siteniz hakkında anlık güncel bilgileri alabileceğiniz Google Analytics sayesinde reklam çalışmalarınızı ve stratejilerinizi daha iyi bir şekilde geliştirmeye devam edersiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara