Google Adwords’ e Mobil Açılış Sayfaları İçin Düzenleme Aracı Ekleniyor

Yeni nesil uygulamaları arasında gelinen noktada en büyük problemlerden birisi de cihazlardaki uyumluluk problemleri olup bunun yanı sıra kötü kullanıcı deneyimleri de yer alıyor. Birçok firma için fırsat niteliği taşıyan bu durum birçoğu için ise kaçırılan fırsat olarak adlandırılabilir. Bu anlamda çalışmaları hayatta geçiren Google Adword, firmalar tarafından kaçırılan bu fırsatları göz önünde bulundurarak oldukça önemli olan yeni bir özelliği önümüzdeki hafta yayınlamaya hazırlanıyor.

Cihaz üzerinden giriş yapılan sayfadan hemen çıkma, açılmama, geç açılma, kötü navigasyon ve aranılan şeyin bulunamaması gibi sebepler sayfayı ziyaret eden kullanıcının sayfayı terk etmesine sebep olan birkaç sebep arasında yer alıyor.

Google tarafından yılın başlarında Google Marketing Next etkinliğinde yapılan duyuruda, reklam verenlerin performanslarını artırmalarına yardımcı olacak olan yeni “ açılış sayfaları -  Landing Pages “aracı hakkında açıklama yapılmıştı.

Sayfaların Tıklanma Oranları

Googel reklam verenler artık sitesinin detay sayfalarının mobil uyumluluğu ile ilgili olarak tüm içerikleri Google Adword panelinde görebilecekler. Google Adword panelinde yayınlanacak olan bu alana ulaşım önümüzdeki haftalardan itibaren hayatta geçecek.

Langes Pages sekmesi yani açılış sayfası alanında yer alacak olan en çok tıklama –etkileşim alan sayfalar listelenerek ayrıca bu sayfaların ne kadar kullanıcı dostu oldukları da tıklanma oranı ile gösterilecek. Yani bu oranlamalar sayesinde pazarlamacılar hangi sayfaların ne kadar tıklanma oranına sahip olduklarını görerek hangi sayfalarda değişim ya da gelişi yapılması gerektiğini görebilecekler.

Bu sayede mobil kullanımda kullanıcı dostu olan uygulamalar tespit edilerek diğer sayfaların gelişimine yer verilebilecek. Bu da firmaların gelişimleri ve kullanıcılara olan ulaşımları için oldukça yararlı olacak olan bir yenilik oldu.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara