Aşina olanların bildiği gibi, Google tarafından geliştirilen Google Ads, reklamverenlerin Google reklam hizmeti için ödeme yaptıkları bir online reklamcılık platformudur. Google Ads, kullanıma sunulduğundan bu yana, öneriler eklemek de dâhil olmak üzere bu özelliği genişletmeye devam etti. Son zamanlarda Google Ads içinde çok fazla değişiklik oldu. En önemlisi, reklamlar arayüzüne yapılan yeni eklemelerden biri olan Google Ads optimizasyon skoru ya da puanıdır.

Google, Ads optimizasyon skorunu, hesabınızın ne kadar iyi performans göstereceğine ilişkin bir tahmin olarak tanımlar. Diğer bir ifade ile optimizasyon skoru, Google’ın önerilerine göre performansınızın bir tahminidir. Bu skor hesabınızın Google'ın önerileriyle ne kadar iyi eşleştiğini gösterir. Ayrıca, Google’ın otomatik önerilerini tam olarak benimseyen bir etkinin ne kadar olacağını ölçer.

Google Ads Optimizasyon Skoru Nasıl Hesaplanır?

Google Ads optimizasyon skoru, kazandığınız sonuçlara, ayarlarınıza ve bir reklamveren olarak durumunuza göre % 0 ile % 100 arasında hesaplanır. Gerçek zamanlı olarak hesaplanan ve çeşitli faktörlere dayanan Ads optimizasyon skorundaki hususlar şunları içerir:

®    Hesabınızın ve kampanyalarınızın durumu, istatistikler, ayarlar

®    Mevcut önerilerin alakalı etkisi

®    Son önerilerin geçmişi

®    Reklam ekosistemindeki eğilimler

Google her bir kategoriye bakar ve ardından Google Ads kampanyalarınızın performansını artırdığına inanılan önerileri sunar. Bu önerileri uygulamak zorunda değilsiniz, çünkü reddetme seçeneği vardır. Önerilerden herhangi birini reddetmek yine de genel optimizasyon skorunu artıracak, ancak çubukta gri renkli bir bölüm olarak görünecektir.

Optimizasyon skoru, yeni bir Ads özelliği olsa da Google Ads uzmanlarımız, önerilerin her zaman gerekli olmadığını belirtiyor. Bu özellik kesinlikle yararlı olabilir, ancak ona yoğun bir dikkat harcamalısınız. Örneğin, % 100’ lük bir bütçe artışı gerektiren Google'ın bütçe önerisini kabul etmek küçük bir test hesabında zararlı olmayabilir. Ancak, büyük bir reklamveren için felaket olabilir. Bu nedenle önerileri vaka bazında değerlendirmek en iyisidir.

Google Ads hesabınızı nasıl yöneteceğinizden emin değilseniz, yorumlarda soru sormaktan çekinmeyin. Google’ın size sağlam tavsiyelerde bulunup bulunmadığını veya Google’ın önerilerini uygulamadan önce biraz daha teknik araştırma yapmanız gerekip gerekmediği gibi konularda size yardımcı olmaya çalışacağız.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

18750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Eticaret Tasarım Paket
  • Kontrol Panel Yönetim
  • Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara