Google reklam kampanyalarınızı oluştururken bütçenizi daha verimli bir şekilde kullanabilmeniz için dikkat etmeniz bazı önemli detaylar bulunuyor. Bu detayları aynı zamanda reklamlarınızı yayınladıktan sonra da dikkatli bir şekilde takip etmeniz gerekiyor. 

1. Tek Reklam Grubunun Fazla Harcamaları

Kampanyanız altında 7 ayrı reklam grubu oluşturduğunuz zaman aralarındaki 1 reklam grubu yüksek bütçe harcıyor olabilir. Bu durumda reklam bütçeniz düzensiz bir şekilde dağılmaya başlar. Bu tür durumlarda reklam grubunu kampanyanızdan ayırmanız ve tek başına yayınlamanız gerekir. Böylelikle diğer reklam gruplarının da bütçenizi verimli şekilde kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Reklam grubu bütçenizi düzenli ve eşit şekilde dağıtırsanız Google reklamlarınızın performanslarında da gözle görülür bir yükseliş fark etmeye başlayabilirsiniz. 

2. Negatif Anahtar Kelime Belirleme

Google reklamlarında bütçenizi etkileyen en önemli detay negatif anahtar kelimelerdir. Düzenli olarak negatif anahtar kelime çalışması yapmanız bütçenizi daha doğru şekilde kullanabilmeniz ve reklamlarınızın daha verimli olabilmesi açısından son derece önemlidir. 

İçerikleriniz ile alakalı olmayan anahtar kelimelerden sitenizi ziyaret eden ve bütçenizi kullananları engelleyebilmek için bu kelimeleri negatif anahtar kelime olarak tanıtmalısınız. Örneğin, oyun, video ve sözlük gibi popüler kelimeleri dikkatli bir şekilde incelemeniz gerekebilir. Araba satışı yaptığınız bir sitenize “oyun” kelimesini negatif anahtar kelime olarak eklemezseniz bütçeniz boşa gidebilir. Kullanıcılar “araba oyunu” yazdıkları zaman sizin sitenizi ziyaret edebilirler. Bu durum maliyetinizin hızlı bir şekilde yükselmesine sebep olabilir.

3. Üye Edinmeler ve Maliyetleri

Google Ads kampanyalarınızı yeni üyeler toplamak için oluşturduysanız ve işler istediğiniz gibi gitmiyor ise bazı detayları tekrar gözden geçirmeniz gerekiyor. Google reklamlarınız için belirlediğiniz açılış sayfanızı tekrar kontrol ederek bu işe başlayabilirsiniz. Reklamlarınızın doğru sayfalara gittiğinden kesinlikle emin olmalısınız. Hatalı bir sayfa belirlediyseniz kullanıcılar istediğiniz sayfaya ulaşmadıkları için sayfanızdan ayrılırlar. Bu durumda maliyetiniz yükselmeye başlar. Açılış sayfanızda problem yok ise yeni bir açılış sayfası oluşturmanız da gerekebilir. Bu sayfaları dikkatlice oluşturarak yeni üye edinme maliyetini optimum seviyelere getirmeye sizler de başlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara