Facebook WhatsApp Kısayol Tuşunu Mobilde Test Ediyor

Facebook, mesajlaşma platformu WhatsApp'ı ana sosyal ağ uygulamasıyla yakınlaştırmayı planlıyor gibi görünüyor. Şirket, kullanıcıların Facebook ve WhatsApp uygulamaları arasında yalnızca bir kısayolu tıklayarak kolayca geçiş yapabilecekleri yeni bir özelliği test ediyor. Facebook, mobilde WhatsApp düğmesini test ediyor.

Facebook WhatsApp Kısayol Tuşu Nasıl Kullanılıyor?

Bilindiği gibi, Facebook'ta bir yazı gördüğünüzde, mesajı beğenmek, yorum yapmak veya paylaşma seçeneklerine sahipsiniz. WhatsApp entegrasyonu ile özel bir düğmeyi tıklatarak postanızda kişilere mesaj gönderme seçeneği de elde edebilirsiniz. Facebook, uygulamanıza bir WhatsApp düğmesi yerleştirirse, kullanıcıların Facebook hikayelerini arkadaşlarıyla daha hızlı paylaşmasını kolaylaştırabilir. Sonuçta, çoğu insan kısa mesajlarını Facebook uyarılarından daha sık kontrol ediyor.

Şimdiye kadar Facebook uygulamasının Android sürümünde WhatsApp ikonuna bastığınızda Facebook’tan tamamen çıkmanıza gerek kalmadan WhatsApp'a yönlendirme mevcuttu. Testin gerçekleştirildiği hesaplar arasındaysanız, WhatsApp kısayol düğmesini isminizin tam altında görebilirsiniz. Şimdilik sadece Android üzerinde gerçekleşen bu testin, yakında iOS’ta da gösterebileceği öngörülüyor.

Facebook'un WhatsApp Entegrasyonu Planları

WhatsApp entegrasyonu Facebook için çift yönlü avantaj olabilir, çünkü kullanıcıları, güncellemeleri hızlı bir şekilde paylaşmak için Facebook Messenger'ı kullanmaya zorlayabilir.  Cihazında WhatsApp kurulumu olmayan bir kullanıcı Facebook kısayol düğmesini tıklattığında ne olacağı ise belirsizliğini koruyor. Geçen yıl, Facebook, WhatsApp ile ilgili reklamlar ve diğer amaçlarla bazı kullanıcı bilgilerini kullanmaya başladı. Şirket tarafından gerçekleştirilen bu hareket, kişisel alan duyarlıları tarafından eleştirildi. WhatsApp, kullanıcı verilerini 2014'ten beri sahip olduğu sosyal paylaşım ağı şirketiyle hiçbir zaman paylaşmayacağını belirtti.

Bu kısayol butonunun önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılara yansıtılmasını bekleyebiliriz. Bununla birlikte, herkesin bunu alıp alamayacağı belirsizdir ve şirketin aynı konuda resmi bir onay vermesini beklememiz gerekir. Ne olursa olsun, özellik hala test aşamasındadır, bu nedenle sosyal ağın dünya hâkimiyetine ilişkin planlarına ne gibi etkileri olacağını söylemek için henüz erken. Ayrıca, Facebook'un WhatsApp entegrasyonu planlarının, basit mesajlaşma etkilerinin ötesinde, çevrimiçi sesli çağrı ve reklam alanına yayılacağı söylentileri de var.

İncelemelere göre, bu, Facebook'un ABD de dâhil olmak üzere bazı Batılı pazarlarda aktif olmaya çalışan mesajlaşma platformunun kullanıcı tabanını artırma planları olabileceğidir. Şirketin bu kısayolu çıkarmadan önce WhatsApp'a ek entegrasyonlar getirerek tüm kullanıcılara sunacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara