Facebook TV ile Tanışmaya Hazırlanın

Merakla beklenen Facebook TV için geri sayım başladı. Son dönemde video içeriklerine yoğunlaşan ve kullanıcıların daha fazla video üretmesini, tüketmesini ve paylaşmasını isteyen Facebook, yeni bir uygulama için uzun zaman önce kolları sıvamıştı. Video odaklı olan bu uygulama Facebook TV olarak kullanıma sunulacak. Uygulama, video reklam çalışmaları için de heyecan uyandırıyor.

                                                            Facebook Video Öncelikli Sosyal Ağa Dönüşüyor!

Konu, Wall Street Journal’ın da gündeminde. Hazırladığı haberde Facebook’un reklam gelirlerini arttırmak istediği ve bunun için de video odaklı ya da öncelikli bir sosyal ağa dönüşme hedefinde olduğu belirtiliyor. Uygulamanın son dönemde kullanıcıları ile paylaştığı video açılımları da bu haberi destekler nitelikte.

Facebook video odaklı çalışmalarına 2015’te başlamıştı. Kullanıcılara video öneren sosyal ağın canlı video yayıncılığını uygulamaya sunması uzun sürmedi. Kısa sürede inanılmaz bir hızla kullanılmaya başlanan canlı video uygulamasının ardından sıra kalitesi daha yüksek olan videolara geldi. Bu içeriklerin 10 dakikadan uzun olması ve orijinal içeriklerden oluşması bekleniyor.

                                                                     Facebook Tv İçerikleri Orijinal Olacak

Yakın kaynaklara göre eğlence içerikli videolar ilk aşamada daha fazla ön plana çıkabilir. Aynı zamanda senaryo odaklı programlar ya da popüler spor içerikleri de kaliteli videolar sıralamasında yer alabilir. Facebook’un içerik sürecini, CollegeHumor ile başarı yakalayarak sosyal ağa transfer olan Ricky Van Veen yönetecek.

                                                                   Reklamlar Videolarda Nasıl Yer Alacak?

Uygulamanın merak konusu olan detaylarından biri de reklamlar. Yapılan son açıklamalara göre videolar sosyal ağın tüm ürünlerine entegre edilecek. Mevcut televizyon yayınlarına oldukça benzerlik gösteren bir reklam formatının izlenmesi beklenmiyor. İçeriğin 20 saniye izlenmesinin ardından 15 saniyelik video reklam gösteriminin olması kuvvetli bir ihtimal. Video öncesi reklam gösterimine Facebook’un sıcak bakmadığı biliniyor. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara