Facebook Kamera Kısmı İçin GIF Oluşturma Özelliğini Sundu

Dünyada en büyük sosyal paylaşım ağı olan ve bunun devamlılığı ve yeni kullanıcıları elde edebilme amacı ile birçok yeni özellik ve güncelleme ile karşımıza çıkıyor. Kendisini sürekli olarak geliştiren Facebook mobil uygulaması için kamera kısmına GIF oluşturma özelliğini getirdi. Facebook tarafından yapılan bu hamle ile hızlı bir GIF oluşturmak için başarılı bir alternatif oldu. Facebook tarafından sunulan GIF oluşturma hizmetinden faydalanmak için sol üst kısımda bulunan kamera bölümüne tıklayarak ya da uygulama içindeyken sağ tıklayarak kullanmanız mümkün. Bu alanda kamera kısmına ulaştıktan sonra da normal seçeneğinin hemen yanında yer alan GIF seçeneğini görebilirsiniz. GIF seçeneğine tıkladığınızda, GIF oluşturma işlemine kısa sürede başlayabilirsiniz.

Kullanıcılar tarafında kolaylıkla seçilerek oluşturulmasına imkân verilen GIF seçeneğinin içinde filtre ve çerçeve eklenebiliyor. Bunun yanı sıra oldukça beğenilen Prisma Efekti de Facebook içinde oluşturulan GIF içinde yerini aldı.

GIF sadece Facebook İçinde Paylaşılabiliyor

Facebook tarafından kullanıcılarına sunulan GIF yaratma özelliğinin bir kötü yanı bulunuyor. Bu da oluşturduğunuz tüm GIF’lerin sadece facebook içinde paylaşıma açık olmasıdır. Facebook sayfanızda ya da hikâyeler kısmında paylaşıma açık olan GIF, Facebook dışında kesinlikle paylaşıma açık değil. GIF oluşturma ile ilgili olarak hızlı çalışmalar yapan Facebook geçtiğimiz ayın içinde yorumlar kısmı içinde GIF desteği sunmaya başlamıştı.

Facebook tarafından kullanıcılarına sunulan başarılı bir çalışma olan GIF desteğinin ilerleyen dönemde tüm kullanıcılara ulaşması da bekleniyor. Facebook tarafından sunulan bu yenilik ilk olarak Android uygulamasında sunulacak olup, ne zaman İos uygulamasında da GIF oluşturma uygulamasının yer alacağı ile ilgili olarak herhangi bir bilgi yetkililer tarafından açılığa getirilmedi.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara