Her geçen zaman içinde hayatımızı daha da kolaylaştıra birçok uygulama ya da cihaz ile tanışmamız sağlanıyor. Teknolojik verilerin detaylı olarak işlenmesi ile elde edilen veriler ışığında gelişen çalışmalar sayesinde sadece hayatımızı kolaylaştırma değil ayrıca güvenliğinde elde edilmesi mümkün olmakta.

iOS 14 uygulaması ile beraber geliştirilen birçok çalışma sayesinde de bu yenilikler hayatımızın içinde girmeye başladı. Uygulama içinde sunulan verilerin toplanması ve kullanımı açısından ise farklı birçok nokta merak konusu olurken ayrıca Facebook tarafından güncellemelerin devreye alınması da yeni gelen haberler arasında bulunuyor. 

Geniş bir kullanıcı ağına sahip olan Facebook sosyal medya platformu olarak yer almakta olup kullanıcıların ise sıklıkla ziyaret ettiği bir alandır. Apple tarafından yapılan güncelleme haberleri sonrasında ise gözler Facebook platformuna kitlendi. Facebook tarafından alınacak olan önlemler ya da tedbirlerin ne olduğu da bu anlamda merak konusu oldu. ,

iOS 14 Güncellemesi Sonrasında Ne Olacak?

Sosyal paylaşım platformu olarak yıllardır milyonlarca kullanıcıya sahip olan Facebook günümüzde en popüler mecralar arasında yer almaktadır. Yenilenen teknolojik veriler be uygulama güncelleştirmeleri ise Facebook kullanıcıları tarafından da veri gizliliği ve güvenliği anlamında bazı endişelere neden oldu. 

Facebook kullanıcıları tarafından uygulama indirilirken karşılarına çıkacak olan veri kullanım izinin onaylanması bekleniyor. Bu uygulamaya onay verilmesi durumunda herhangi bir değişim olmayacak. Onayın verilmemesi durumunda ise pixeli kısıtlı veriyi de kısıtlı bir şekilde alacak. Bunun için ise özellikle reklam verenler bazı işlemleri gerçekleştirmesi gerekecek. 

8 etkinlik belirleme işlemlerinin yanı sıra daha kısıtlı veriler ile hedefleme çalışmaları yapılacak. Gecikmeli ve de kısıtlı olan veri ölçümlerinin sunulması ise sağlıklı bir ölçümlemenin yapılmasına da mani olacak. Facebook tarafından uygulama güncellemesinin gerçekleştirilmesi birçok kullanıcı tarafından olumsuz karşılanırken birçok kullanıcı ise veri gizliliği ile ilgili karşılarına çıkan izin içeriğini onaylayarak hayatlarına aynen devam ediyor. Uygulama güncellemeleri ile ilgili alınacak olan tedbir ve önlemler ile Facebook tarafından kullanıcılara bildirilerek gerekli iznin verilmemesi durumunda izlenecek olan yolda belirtilmiştir. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

18750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Eticaret Tasarım Paket
  • Kontrol Panel Yönetim
  • Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara