Facebook Haberlerinde Yayıncıların Logolarına Yer Açtı

Gelişen dünya içersinde Facebok sosyal paylaşım platformu oldukça büyük yer edinmiş olup kullanıcılar herhangi bir haber ile ilgili olarak “ Facebook adresinde gördüm “ kalıbını kullanmaları haber yayıncılarını oldukça rahatsız eden bir durum idi. Fakat Facebook haber yayıncılarının bu rahatsızlıklarını çözmek amacı ile yeni bir girişimde bulundu.  Bu neden ile hazırlanan uygulama çerçevesinde artın Facebook haber uygulamalarında yayıncıların logolarını yerleştirerek algının değişmesini sağlamayı hedefliyor.

Daha önce de yaşanan bazı sıkıntılar sebebi ile yayıncılar ile arasını düzelmeye çalışan sosyal paylaşım platformu olan Facebook bu yeni düzenlemesi ile de bir adım daha atmış gibi gözüküyor.

Facebook ürün müdürü olan Andrew Aker tarafından yapılan açıklama  Başlangıçta bu logo uygulamasını özellikle Trending ve Search kısmında yer alan makalelerde kullandık. Fakat nihai hedefimiz bunu insanların platformumuzda haber okuduğu her alana yaymak”  oldu

Kullanıcıların Haber Kaynağı Algısında Değişim

Haberleri Facebook sosyal paylaşım platformunda çevrimiçi okuyan kişilerin kaynağına önem vermediklerini belirten Pew Research  Center aynı zamanda Facebook’ un haber kaynağı olarak da belirtildiğine dikkat çekti.Pew tarafından hazırlanan rapor ise konu hakkında daha açıklayıcı olup daha net anlaşılmasını sağladı. Pew raporunda “ Linkleri takip eden kişilerin yüzde 14’ü haftada en az bir kere CNN ismini verdi, benzer bir şekilde yüzde 12’lik kısım Fox News ismini verirken yüzde 10’luk bir kesim de haberi üreten yer Facebook olmadığı halde Facebook ismini verdi” dedi.

Facebook tarafından sunulan bu yenilikte yayıncıların logolarını sisteme yüklemeleri gerekiyor. Sonrasında ise haber kaynağı olan yayıncının logosu hem masa üstü ekranlarda hem de mobil uygulama alanlarında görünür şekilde yer alarak kullanıcılara sunulacak.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara