Dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım platformu olan Facebook, her ne kadar birçok güncelleme ve yenilikleri ile kullanıcılara imkânlar sunmaya devam etse de birçok ayrıntı ile haber olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook kullanıcıları ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre küresel yayıncıların Facebook platformunda daha az canlı yayın içeriği oluşturduğu bildirilmiş idi. Sosyal medya ölçümlemesi hizmeti sunan NewWhip tarafından yapılan bu açıklama sonrasında Facebook video yapımcılarına esneklik getirmeye karar verdi. Uygulama hem NewWhip araştırma sonucu ile ilgili olarak artı kazandırırken hem de Facebook’ un Youtube ile olan rekabetini de artıracak gibi gözüküyor.

“Live Video Prouder“ aracı olarak sunulan uygulama hizmetini “ canlı yayın yapımcısı “aracı şeklinde çevirebiliriz. Bu uygulama sayesinde artık birden fazla kameradan gelen görüntüleri yönetebilme imkânını sunuyor. Eylül ayı içinde Facebook panelli içinde yer alamaya başlayan bu link aktif bir özelliğe sahip değil idi.

Üçüncü Parti Araçlar Artık Kullanılmayacak

Canlı yayın yapımcısı aracı birden fazla girişe, videoları oynatmak için farklı format ve de ekran bölme seçeneklerine de sahip. Bu özellik sayesinde ekranı ikiye ya da dörde bölebilmeniz mümkün olup kullanıcı istenen videoyu da seyredebiliyor. Yayıncılar artık direk olarak Facebook üzerinde üçüncü parti araçlarını kullanmadan bu uygulamayı yaratabiliyorlar. Eskiden yayıncılar birden fazla kamera kullanmak ve katman eklemek için Facebook üzerinden API’ dan yararlanarak üçüncü parti araçlarını kullanarak işlem yapıyor idi. Henüz tüm kullanıcılara açık olarak sunulmayan hizmetin ne zaman tüm kullanıcılara açık olarak hizmet vereceği ise merak ediliyor. Uygulamanın tüm kullanıcılar için aktifleşmesi sonucunda ise üçüncü parti araçların sonunun geleceği düşünülüyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara