En iyi Facebook reklam örneklerinde yer alan belli başlı bazı benzer özellikler yer alır. Bu özellikler, Facebook reklamları için ayırdığınız bütçenin geri dönüşüm oranlarının daha da yüksek olabilmesini sağlar. Reklamları bazı yöntemleri uygulayarak daha etkili bir hale getirebilmeniz mümkündür.

1. Hedef Kitle Belirleme

Facebook reklamları vererek başarılı olmak istiyorsanız, ilk olarak hedef kitlenizi belirlemeniz gerekir. Konum, yaş ve cinsiyet gibi bilgileri kullanarak hedef kitlenize daha etkileyici bir şekilde ulaşmayı başarabilirsiniz. Örneğin, Ankara’da bir dükkanınız var ise, Ankara’da yaşayan hedef kitlenize ulaşabilirsiniz.

2. Görsel

Görsellik, müşterilerinizin ve hedef kitlenizin en fazla dikkat edeceği noktadır. İlgi çekici bir görsel oluşturduktan sonra bu görsel üzerine iletmek istediğiniz mesajı yazabilirsiniz. İnsanlar aynı zamanda görsel reklamlara daha fazla vakit ayırmaktadır. Resmin çözünürlüğünün yüksek olmasına ve özgün bir görsel olmasına da dikkat etmelisiniz.

3. Video İçerikleri

Reklamlar için özel videolar oluşturduğunuz zaman müşterilerinizin aklında daha uzun süre kalabilirsiniz. Sevilen bir reklam videosu aynı zamanda hedef kitleniz tarafından da paylaşılır. Paylaşımlar kısa süre içerisinde büyük bir kitleye ulaşmanıza yol açabilir. Videolar içerisinde dikkat çekici kişileri göstermeyi düşünüyorsanız, bunu ilk saniyelerde gösterin. Mesajınızı ise video içerisinde ilk 3 ya da 10 saniye içerisinde mutlaka vermiş olun.

4. Promosyon, İndirim ve Kampanyalar

Ürün ve hizmetleriniz ile ilgili bir promosyon, indirim veya kampanya söz konusu ise, bu durumu hemen yeni bir Facebook reklamı ile paylaşın. Hedef kitlenize sunacağınız bu avantajları net ve kısa bir mesaj ile iletin. Hediye çeki kazanma fırsatlarını da bu tür dönemlere eklemeyi unutmayın. Böylelikle kullanıcılar reklamlarınız ile etkileşim haline geçebilirler.

5. Harekete Geçirme Kısmını Unutmayın

“Eylem çağrısı” olarak da adlandırılan harekete geçiş kısmını unutmayın. Müşterilerinizin sizinle ne şekilde iletişime geçeceklerini mutlaka hatırlatın. Yol tarifi, telefon numarası, e-posta veya özel mesaj kutusu gibi iletişim kanallarınıza mutlaka yönlendirme yapın. Böylelikle müşterilerinizin sizinle hızlı bir şekilde iletişime geçerek reklamlarınızdan geri dönüşüm elde edebilmenizi sağlayabilirler.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara