Taksit ve abonelik ücretleri yeni gelen güncellemelerden sonra artık Google tarafından sadece alışveriş reklamları kapsamında kabul edilecek. Diğer ürün kategorileri için ise özellik değerlerini göndermek öğelerin onaylanmamasına sebep olabilecek. Ürünlerin ayrıntıları ve açıklama özelliklerinin kalitesini iyileştirmek için gelen yenilikler kullanıma sunuluyor.

İsteğe bağlı olan özellik alışveriş yapan kullanıcılara daha okunabilir, yapılandırılmış veriler sunacak. Böylelikle kullanıcı sorgularına göre ürünler tek tek gösterilebilir hale gelecek. Ürününüzün en temel ve öne çıkan özelliklerini belirtebileceğiniz kısa cümleleri entegre edebilmenizi sağlayan bu özellik tamamen isteğe bağlı bir şekilde kullanılacak.

Alışveriş reklamlarında indirimli fiyat ek açıklamalarını göstermek için gerekli olan şartlar da hafifletilecek. Ek açıklamaların gösterilebilir olması için son 180 gün içindeki en az 30 günlük bir süre boyunca taban fiyattan yüksek bir fiyat uygulanmış olması gerekecek.

1 Eylül 2020 Tarihinden İtibaren Geçerli Olacak

Google ürün kategorileri kapsamında yer alan ürünler, ek özellikler ve benzersiz ürün tanımlayıcılarının kombinasyonları da yapılacak. Yaş, beden ve renk gibi farklı seçenekler eklenebilecek. Zorunlu özellikleri barındıran ürünler her zaman bu özellikleri barındırmayanlara göre öncelikli olacak.

Ürününüz yanlış kategoriye atandıysa isteğe bağlı olarak araçlardan destek alarak Google’ın otomatik olarak gerçekleştirdiği kategori atamasını da geçersiz hale getirebileceksiniz. Açıklama özelliği ürünler için zorunlu olacak. Ürün açıklaması olmayan ürünler yayınlanmaya devam edecek. Fakat performanslar konusunda düşük seviyeler gözlemlenecek. Açıklaması yer alan ürünler her zaman açıklamasız ürünlere göre bir adım daha önde tutulacak.

Değişiklikler ile İlgili Detaylı Rehberler Hazırlanacak

Belirli özellikleri birden fazla girilen ürünler uyarı alacak. Ürününüzde birden fazla malzeme veya desen kullanılmadıysa çizgi ve tire kullanarak birden fazla malzeme ya da desen belirtebilme şansınız da olabilecek. Ürünlerinizin yayında kalmasını sağlamak ve engellemeleri önleyebilmek için Merchant Center hesabınızın ilgili bölümüne girerek ürünlerinizi inceleyebilirsiniz. Değişiklikler yürürlüğe girdikten sonra uygulamak için gerekli açıklamaların da Google tarafından yapılacağı belirtiliyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara